• Головна
  • Львів і електронний квиток: Андрій Білий і Сергій Журбенко пояснили, чому його досі не впровадили, - ВІДЕО
17:19, 18 червня 2020 р.
Надійне джерело

Львів і електронний квиток: Андрій Білий і Сергій Журбенко пояснили, чому його досі не впровадили, - ВІДЕО

Фото умовне, з сайту КМДА

Фото умовне, з сайту КМДА

Днями на ютуб-каналі заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрія Білого з’явилося відео, де посадовець розповів про ситуацію з впровадженням електронного квитка у Львові. Серед іншого, Білий звинуватив колишнього працівника “Львівавтодору” Сергія Журбенка, який відповідав за проєкт, у маніпуляціях на торгах під час визначення компанії, котра впроваджуватиме е-квиток.

За словами Андрія Білого, у березні 2020 року таки вдалося підписати контракт із переможцем, а додаткову угоду - 15 травня, що і стало датою початку впровадження проєкту у Львові. За найближчі 3 місяці підрядник (консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe — Municipal Technologies LLC) має підготувати детальний план розгортання системи впровадження е-квитка. Автоматизовану оплату за проїзд (АСОП) мають запровадити у всіх видах громадського транспорту у Львові. Міські перевізники готові перейти на такий формат роботи, у мерії сподіваються, що і міжміські перевізники підтримають ідею. Передбачається, що повноцінно е-квиток має запрацювати з 2021 року.

Активно працювати над проєктом, за словами Андрія Білого, почали з 2016 року, коли на базі ЛКП “Львівавтодор” створили окремий відділ для цього. Його очолив Сергій Журбенко. У 2017 році оголосили тендер на визначення компанії, що встановлюватиме систему, а у 2018 - скасували.

“Я чув багато від мешканців, чому не міняється керівництво (відділу - ред.) впровадження електронного квитка. Той самий Сергій Журбенко, якщо він за 2 роки нічого не зміг зробити, навіть провести тендер. Потім ми мали інформацію, що команда, котра працювала на “Львівавтодорі”, прописувала (документацію - ред.) під одну конкретну компанію, яка мала перемогти. Моє завдання було недопустити зловживань, тому ми залучили додаткових спеціалістів, щоби розбавити цю команду”, - заявив Білий.

Посадовець звинуватив Сергія Журбенка, що той наполягав на відхиленні 4 із 6 пропозицій під час відбору переможців на тендері. Мерія з консультантами від ЄБРР вирішила пропустити ще одну команду. Але з трьох фіналістів один не подав документів на фінальний етап конкурсу.

Згодом, як переконує Андрій Білий, Журбенко одноосібно відправив лист компанії “Ріданго” з повідомленням про перемогу, але їхня пропозиція була на 2 мільйони євро дорожчою, тож обрати їх не могли. Після проведення службового розслідування Журбенкові дали догану, переможцем визначили “МІкроелектроніку”, а потім ще кілька місяців вирішували тяганину з ображеними представниками “Ріданго”. Саме тому з моменту підписання договору в березні, за словами Білого, не вдалося нічого зробити у рамках проєкту.

18 червня у відповідь на закиди Андрія Білого, Сергій Журбенко, якого зараз уже звільнили з ЛКП “Львівавтодору” зібрав брифінг, де пояснив свою позицію. Він підтвердив, що працював над проєктом з 2016 року, а консультантів залучили лише у 2018 році. Перший тендер провалили і до 2018 його не вдавалося провести.

“ЄБРР потім пояснив, що вони спеціально “тримали” Львів, щоб запустити проєкт у Вінниці, яка мала підтримку тодішніх президента і прем’єра. У 2018 тендер був непростим, бо деяких учасників намагалася “протягнути” міська влада. І всі звинувачення, що тендер був прописаний під одного учасника, це неправда. Тендер тривав довго, була скарга від одного з учасників. У березні був підписаний договір і робота над проєктом перейшла в активну фазу”, - пояснив Сергій Журбенко.

У свою чергу, колишній ТОП-менеджер проєкту звинуватив Андрія Білого й управління транспорту Львівської міськради у гальмуванні процесів. “Я намагався добути для “Мікроелектроніки” всі потрібні для роботи над проєктом дані (про тарифну політику, КПІ для перевізників), але з їхнього боку є певне непорозуміння і відповіді на прості питання давалися місяць-два”, - розповів Журбенко.

Щодо висловлювань Андрія Білого у його відеоблозі, колишній “автодорівець” заявив, що це неправда. Він також збирається подати до суду й оскаржити своє звільнення. За словами Журбенка, його звільнили за те, що “самостійно покинув робоче місце, щоб провести нараду з підлеглими й підрядником у майбутньому Центрі обслуговування пасажирів”, за який він же ж і відповідав.

Читайте також: У Львові біля управління поліції вимагали відставки Авакова: Стерненко вийшов на зв’язок, - ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #транспорт #інфраструктура #електронний квиток #е-квиток #АСОП #Журбенко #Білий #тендер #Львівавтодор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...