• Головна
  • Туристи зеленої та червоної зон: як аеропорти України прийматимуть пасажирів під час пандемії
12:42, 11 червня 2020 р.
Надійне джерело

Туристи зеленої та червоної зон: як аеропорти України прийматимуть пасажирів під час пандемії

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

11 червня під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про правила прийому туристів в аеропортах країни. Авіапростір влада планує відкрити з 15 червня.

Як повідомляє журналістка 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров'я пояснив, що в аеропортах країни буде діяти правило двох зон: червоної та зеленої. До червоної зони належать туристи з тих країн, де значне поширення коронавірусу, а до зеленої - де епідемічна ситуація краща, ніж в Україні.

"Якщо говорити про перетин кордону та про відновлення міжнародного сполучення, яке заплановане з 15 червня, то ми плануємо робити в аеропортах червоні та зелені зони. Червона зона - це ті країни, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні, а зелена зона - це ті країни, де ситуація краща. Зелена зона не передбачає обсервацію та самоізоляцію, у той момент, як туристи червоної зони мають обов'язково це пройти", - наголосив міністр.

В МОЗ також планують запровадити тестування усіх туристів червоної зони на наявність коронавірусу. При цьому подорожуючі повинні обов'язково мати з собою страхівку

"Також ми передбачили тестування на COVID-19 туристів. Хочемо наголосити, що в них обов'язково має бути страховий поліс. Будь-яке тестування проводитимуть медичні працівники. Зараз ми ці всі питання доопрацьовуємо і результати будуть оголошені", - розповів посадовець. 

Нагадаємо, що за добу в Україні встановили антирекорд по кількості хворих на COVID-19. 

Читайте також: Коронавірус в Італії: львів’янка розповіла як країна бореться з COVID-19 сьогодні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #Україна #перельоти #авіасполучення #туристи #подорожуючі #Червона та Зелена зона
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...