• Головна
  • Від 15 травня Львівський оперний театр проведе декілька онлайн-вистав, - ПОСИЛАННЯ
22:05, 14 травня 2020 р.
Надійне джерело

Від 15 травня Львівський оперний театр проведе декілька онлайн-вистав, - ПОСИЛАННЯ

Від 15 травня Львівський оперний театр проведе декілька онлайн-вистав, - ПОСИЛАННЯ

Вже на цьому тижні Львівська національна опера транслюватиме декілька вистав українських композиторів. Тансляцію вистав можна буде переглянути на YouTube-каналі Львівського оперного театру. 

Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної адміністрації. Серед вистав, які транслюватимуть будуть: опера «Наталка Полтавка», що була створена Миколою Лисенком наприкінці 1880-их років; драма «Украдене щастя» Юлія Мейтуса – опери середини ХХ століття; феєріїя сучасного українського композитора Євгена Станковича «Коли цвіте папороть», що написана ще у 1970-их, однак новітня прем’єра якої відбулася лише у 2017 році.

Трансляції буде на YouTube-каналі Львівської Національної Опери за посиланням(доступ до перегляду дійсний на час трансляції вистави та 12 годин після її закінчення).

  • 15 травня, п’ятниця, о 19:00 – опера «Украдене щастя» Юлія Мейтуса;
  • 16 травня, субота, о 12:00 – опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка;
  • 16 травня, субота, о 19:00 – феєрія «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича.
  • 17 травня, неділя, о 12:00 – опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка;
  • 17 травня, неділя, о 19:00 – феєрія «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича.

Довідково. Опера «Украдене щастя» Юлія Мейтуса з часу прем’єри на сцені Львівської опери у 1960 році досі залишається в репертуарі театру. Лібрето створене М. Рильським за однойменною драмою Івана Франка. Сюжет опери вражає глибиною життєвої драми, а почуття головних героїв любовного трикутника, втілені у особливо емоційній музиці. Львівська Національна Опера транслюватиме онлайн архівний запис вистави 2009 року, за участі славетних солістів театру – Народних артистів України Володимира Ігнатенка (Микола Задорожний) та Ігоря Кушплера (Михайло Гурман), а також Заслуженої артистки України Любов Качали (Анна).

Тривалість: 1 год. 55 хв, виконується українською мовою

Опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка, прем’єра якої відбулася у 1889 році, написана за однойменною п’єсою Івана Котляревського. Цей твір вивчають ще у школі, а мелодії з опери – відомі і рідні серцю кожному українцю! Адже понад 200 років Наталка Полтавка – улюблениця українського театру, а згодом сюжет про кмітливу дівчину постав і на оперній сцені. Пісенні номери опери розкривають ключові моменти сюжету – тут і прониклива лірика закоханих, жартівливі пісні та діалоги, і щасливий фінал розумної та вірної Наталки та її нареченого Петра!    

Тривалість: 1 год. 45 хв, виконується українською мовою

Феєрія «Коли цвіте папороть» у двох діях сучасного українського композитора Є. Станковича – це вражаючий спектакль, що поєднує енергетичну музику, хорове виконавство, народні традиції обряду на свято Івана Купала і сучасну хореографію. Доповнює враження – яскраве дійство з використанням 3D-технологій.

1 дія «Купало»: Людські, русалчині та відьомські купала тривають у купальську ніч. За легендою, в цей час лише на мить з’являється цвіт папороті. А можливо цією квіткою є саме мить кохання? 

2 дія «Героїка»: «Золотій добі» легендарних часів язичництва, де панувала гармонія людини і природи, протиставляється доба гуманітарної катастрофи, війни, хаосу в Україні, починаючи з козацьких часів, і аж до сьогодення. Сподівання на новонародженого сина, який благословляється рідною землею і матір’ю – як майбутня надія України, її поводир і мудрець. 

Новітня прем’єра феєрії відбулася на сцені Львівської Національної Опери наприкінці 2017 року. Та до того часу – твір пережив десятиліття забуття, будучи забороненим Радянською владою. «Я щасливий, що тепер у Львові мій твір відроджується по-новому, першим у грандіозному проекті Василя Вовкуна «Український прорив», − відзначив композитор Євген Станкович.

Тривалість: 1 год. 35 хв, виконується українською мовою.

Читайте також: Автокінотеатри у Львові: де запрацюють два нових автокінотеатри

Джерело інформації: пресслужба ЛОДА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#онлайн-вистави Львів #Львівський оперний театр #трансляції вистав #посилання на трансляції вистав
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,45
41,50
EUR
45,75
45,80
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...