• Головна
  • Послаблення карантину в Україні з 22 травня: які пом'якшення планують
11:03, 14 травня 2020 р.
Надійне джерело

Послаблення карантину в Україні з 22 травня: які пом'якшення планують

Фото: unian.ua

Фото: unian.ua

Сьогодні, 14 травня, під час традиційного онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов прокоментував ситуацію щодо пом'якшення обмежень карантину. 

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, Максим Степанов розповів, що наступний етап послаблення карантину в Україні відбудеться з 22 травня, на цьому епапі планують надати дозвіл:

  • на проведення спортивних змагань, але без глядачів;
  • на відкриття готелів, окрім хостелів, а також без функціонування ресторанів та спортивних залів;
  • на проведення ЗНО;
  • на запуск громадського транспорту з певними обмеженнями;
  • на роботу дошкільних закладів. 

Міністр охорони здоров’я зазначив, під кожні дії будуть розроблені чіткі критерії, зокрема - як користуватися транспортом, проводити спортивні змагання та інше. Заходи будуть можливі лише при дотриманні протиепідемічних правил - маскового режиму, соціальної дистанції, дезінфекції рук.

Зазначимо, сьогодні, 14 травня, вперше за весь період пандемії в Україні кількість людей, яка одужала перевищила кількість осіб, які захворіли. За добу виявили 422 нові випадки, а одужали - 427 осіб. Загалом в Україні лабораторно підтвердили 16 847 випадків COVID-19.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 22 травня, при цьому ввели послаблення обмежень з 11 травня. У Львові рішення Кабміну впроваджують поступово. Наразі жителі можуть відвідувати парки та сквери, музеї просто неба, літні майданчики, тераси кафе та ресторанів. З 12 травня у місті дозволили роботу перукарень, салонів краси та приватних стоматкабінетів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #карантин_в_Україні #послаблення #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,45
41,50
EUR
45,75
45,80
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...