• Головна
  • Страйк львівських лікарів: за що борються медики "швидкої", - ФОТО
15:14, 8 травня 2020 р.
Надійне джерело

Страйк львівських лікарів: за що борються медики "швидкої", - ФОТО

Страйк львівських лікарів: за що борються медики "швидкої", - ФОТО

Сьогодні, 8 травня на території Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на стайк вийшли близько 60 медичних працівників. Пікетували проти невиплати 300% обіцяного окладу. 

Уряд ще в березні обіцяв медичним працівникам виплатити обіцяні 300% надбавки до зарплатні, натомість, працівники швидкої допомоги не отримали навіть повної свої ставки. 

За словами водіїї швидкої допомоги, до зарплати (5 000 грн) їм не доплатили ще близько 1000 грн. 

Як розповів в.о. гендиректора Львівського обласного центру ектреної медичної допомоги та медицини катастроф Ярема Качмар у коментарі журналістам "Діло", працівники "швидкої" не розуміють чому надбавку отримали лише працівники спеціалізованих бригад. Страйкарі вимагають пояснення від влади.

«Зібрались люди, тому що вчора отримали доплати ось ці 300% березневі безпосередньо працівники спеціалізованих бригад. Це було визначено всіма законодавчими нормативними актами. Проте решта працівників, які виїжджають на звичайні виклики, – не отримали доплати, тому в них є нерозуміння, чому так. Ми створили робочу групу з низки питань, які турбують працівників. Будемо старатись якось вирішити, можливо, буде варіант доплат з місцевого бюджету тим людям, що не отримали доплат», – прокоментував він.

У коментарі журналістці 032.ua речник Патрульної поліції Львівщини Володимир Півоваров розповів, що протестували переважно водії швидкої медичної допомоги. На місце страйку працівників поліції не викликали, адже він відбувався на території самої лікарні. Зараз вже пікетувальники припинили страйк. 

Нагадаємо, що за минулу добуу Львівській області була зафіксована найбільша кількість випадків зараження на COVID-19 у всій Україні.

Довідково. Коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) - це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження. Станом на 9:00 8 травня в Україні вже 14 195 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Усього зафіксовано 361 летальних випадків, а 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нових випадків.

У Львові та області діють карантинні обмеження: дозволено виходити з дому лише у масках одному або в парах, особам віком від 60 років рекомендовано залишатися вдома. На в’їздах і виїздах до області на трасах встановили карантинні блокпости, де правоохоронці перевіряють усіх, хто прибуває та виїжджає з Львівщини. Станом на 8 травня у Львові та на Львівщині лабораторно підтверджено 660 випадків інфікування коронавірусом, 18 з них — летальні.

Читайте також матеріали, в яких кореспонденти 032.ua розповіли про заробітні плати медичним працівникам:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#страйк #мітинг #пікет #лікарі #медики #швидка медична допомога #Львів #зарплата
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,75
40,85
EUR
44,13
44,30
PLN
10,22
10,29
Оголошення
live comments feed...