• Головна
  • Події у Львові на 9 - 12 квітня, які можна переглянути безкоштовно онлайн
11:04, 10 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Події у Львові на 9 - 12 квітня, які можна переглянути безкоштовно онлайн

Події у Львові на 9 - 12 квітня, які можна переглянути безкоштовно онлайн

Карантин у Львові - не привід позбавляти себе можливості культурно відпочити. Багато установ та організацій попри заборону проведення масових заходів проводять онлайн-трансляції вистав, концертів та інших цікавих подій. Журналістка 032.ua підготувала для читачів добірку заходів, які можна відвідати у Львові до кінця тижня і при цьому залишатися вдома.

Вистава у Театрі Лесі

Театр Лесі розклад на квітень 2020

Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки упродовж квітня потішить не лише виставами, а й читками п'єс, а також влаштує онлайн-екскурсію за лаштунки театру. Цього тижня влаштують читання п’єси Лєни Лягушонкової “Чапаєв і Васіліса” - про школу, котів та фоловерів, яким палець в рот не клади - дай лише можливість когось зашеймити. 

Коли? 9 квітня

Де? Відео публікують онлайн у день показу, переглянути можна лише до опівночі.

Лекція "Між сподіваннями Гутенберга та досвідом Цукерберга"

Лекція у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. І. Франка, фото з фейсбуку

У Науковій бібліотеці на Драгоманова, 17 триває цикл віртуальних екскурсій та лекцій. Цього разу продовжать дискутувати на тему розвитку книгодрукування від зародження до наших часів. Глядачі побачать панораму з даху, відділ рідкісної книги, де зберігаються найстаріші екземпляри книгозбірні, лабораторії з новітніми сканерами та багато іншого.

Коли? 10 квітня 12:00.

Де? Сторінка у Facebook Наукова бібліотека Львівського національного університету імені І. Франка.

Онлайн-зустріч з Уляною Супрун

Супрун, фото з фейсбуку

Доктор Уляна Супрун, голова NGO Arc.UA; в.о. Міністра охорони здоров’я України (2016-2019) поспілкується з глядачами про здоровий глузд в час карантину, як слідкувати за усіма новинами і залишатись з холодним розумом, як впливає домашня ізоляція на фізичне здоров'я, як підтримувати тонус у власній квартирі та про ментальне здоров’я. Модеруватиме зустріч голова Освітнього центру з прав людини у Львові Володимир Бєглов.

Коли? 10 квітня 18:00.

Де? Пряма трансляція відбуватиметься на FB сторінці МолоДвіж Центр. Львів / MoloDvizh Center. Lviv.

Вистави Театру імені Курбаса

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса щоп’ятниці проводить онлайн-трансляцію вистав з актуального репертуару. Цієї п’ятниці покажуть виставу "Лісова пісня. Фрагменти" за твором Лесі Українки та з творим баченням режисера.

Коли? 10 квітня 19:00.

Де? На фейсбук-сторінці театру або на ютуб-каналі.

Solo Female Travel: як закохатися в Мексику

Ілюстрація: Marijke Buurlage

ГО “Феміністична майстерня” вирішила провести квітень за серією розповідей онлайн про подорожі та фемінізм. Цього разу мандрівниця Марічка Собко, яка останні п'ять років працює в австралійській тревел-компанії і поміж робочими турами подорожує і відкриває себе, розповість про Мексику та чому вона хоче там жити. У її тритижневій мандрівці в Мексику були і ночівля на кавовій фермі, і найскладніший в її житті похід у гори, і взагалі багато прекрасних подій, а головне - людей!

Коли? 11 квітня 16:00.

Де? Трансляція на Youtube-каналі “Феміністичної майстерні”.

Вистави у Оперному театрі

Оперний театр, фото з фейсбуку

Потішить цього місяця театралів і Львівська Опера, яка пропонує глядачам подивитися улюблені вистави вдома. Переглянути вистави з репертуару можна буде на YouTube-каналі Театр щоп’ятниці, суботи та неділі.

Коли? 10 квітня 19:00 – балет «Дон Кіхот» Людвіга Мінкуса; 11 квітня 12:00 – опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка; 11 квітня 19:00 – опера «Мадам Баттефляй» Джакомо Пуччіні; 12 квітня 12:00 – опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка; 12 квітня 19:00 – балет «Дон Кіхот» Людвіга Мінкуса. Доступ до перегляду дійсний на час трансляції вистави.

Де? За посиланням.

Вистави Національного театру імені Марії Заньковецької

Вистави театру Заньковецької онлайн

Переглянути онлайн вистави театру Заньковецької у Львові також можна на ютубі. До перегляду доступні: постановка Алли Бабенко «Ромео і Джульєтта в кінці листопада», постановка Григорія Шумейка – «Бояриня» Лесі Українки, постановка Богдана Ревкевича – «Два дні… Дві ночі…»; вистава М. Розовського «Історія коня» за «Холстомєром» Л.Толстого; постановка Н.Ковалик «Неаполь – місто попелюшок»; вистава режисера Вадима Сікорського «Політ над гніздом зозулі» за романом Кена Кізі; постановка О.Огородника «Мила моя, люба моя» та інші.

Коли? У будь-який час.

Де? На каналі ютуб.

Події в Органному залі

Фото зі сторінки Органного залу у фейсбуці

Львівський будинок органної та камерної музики також не пасе задніх: цього тижня відбудеться одразу три онлайн-події. Глядачі зможуть насолодитися органним концертом Надії Величко, лекцією Наталії Сиротинської та концертом “Венера у хутрі” під диригуванням Івана Остаповича (у записі).

Коли? 10 квітня 20:00 -  Концерт "Музика Версалю", Надія Величко - орган; 11 квітня 20:00 - Лекція музикознавчині Наталії Сиротинської; 12 квітня 20:00 - Концерт "Венера у хутрі" (у записі) Ukrainian Festival Orchestra, Іван Остапович – дириґент.

Де? Усі трансляції відбуватимуться на фб-сторінці Органного та на каналу Collegium Management у YouTube.

Читайте також: Страшні епідемії, які пережив Львів упродовж історії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #події у Львові #вистава #лекція #переглянути онлайн #культура #заходи у Львові #афіша
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...