• Головна
  • У Львові триває підготовка до будівництва крематорію: подробиці
15:09, 30 березня 2020 р.
1
Надійне джерело

У Львові триває підготовка до будівництва крематорію: подробиці

За словами міського голови Львова Андрія Садового, у цьому році місто планує отримати відповідні погодження та здійснити необхідні закупівлі для створення крематорію у Львові.

Про це мер міста сказав в ранковому ефірі радіо "Львівська хвиля". Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, ще торік у Львові розпочали вивчати питання будівництва крематорію. 

"Ми займаємось питанням побудови крематорію. У цьому році ми плануємо всі відповідні закупівлі. Тут була тривала моральна дискусія. Ми збирали раду єпископів, і всі сказали, що готові. Ми почали цю роботу ще в минулому році, просто для будівництва необхідно зібрати багато дозволів та погоджень. Робота триває, і в цьому році буде завершена", - зазначив міський голова.

За словами Андрія Садового, є чіткий протокол поховань, який доведений до комунальних служб, які цим займаються. Зокрема, мають бути елементи індивідуального захисту, померлих мають ізолювати, а поховання має відбуватись у закритому режимі. Представники похоронних служб про це знають.

Нагадаємо, що ще 25 лютого року на засіданні Комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики мерії погодили будівництво першого львівського крематорію. В мерії планують на території Голосківського цвинтаря виділити 2 гектари для потреб та будівництва крематорію. Соціологи Інституту міста провели соціологічне опитування, яке показало, що здебільшого львів’яни позитивно розцінюють ідею збудувати крематорій у місті. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#крематорій #Львів #Андрій Садовий #мер
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Коміняж
31 березня 2020 р., 09:04
Варто так розуміти, що розпал потреби у роботі цього сумного закладу, тобто навала з поховань від вірусу, нарастатиме ще зо два-три роки. Так випливає зі звиклих темпів роботи місцевих владців. Проте оскільки вже майже нема місць на наявних цвинтарях, то куди саме невздовзі небіжчиків повезуть колонами вантажівок, як в Ломбардії? До речі, песимізм вселяє думка, що планована пец буде перша у Львові. Вочевидь надалі  планується серія? Блін, куди бігти-тікати?
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...