• Головна
  • Представники різних ОТГ вийшли на мітинг під стінами Львівської ОДА, - ВІДЕО
11:50, 3 березня 2020 р.
Надійне джерело

Представники різних ОТГ вийшли на мітинг під стінами Львівської ОДА, - ВІДЕО

3 березня близько 10:00 представники різних ОТГ влаштували пікет біля Львівської обласної державної адміністрації. Рух транспортного засобу по вулиці Винниченка перекритий.

Як повідомили в пресслужбі Патрульної поліції Львівської області, транспорт тепер скеровують по вилиці Підвальна. Усі присутні протестують проти Перспективного плану розвитку територій, який на разі знаходиться на затвердженні в Кабінеті міністрів України. Згідно плану, на Львівщині планується 67 ОТГ та шість районів (замість 20).

Серед мітингарів є мешканці Сокільників, які вийшли на мітинг з надписом "Ні! Анексії Сокільників" на плакатах, також є жителі сіл Муроване, Сороки-Львівські, Ямпіль, Гамаліївка та Кам'янопіль з плакатами "Руки геть від Мурованської ОТГ". До того ж, на офіційному сайті Мурованської об'єднаної територіальної громади 2 березня була опублікована вимога повернути перспективний план формування територій громад у Львівській області на доопрацювання, в якій закликали мешканців громади прийти сьогодні на мітинг під ЛОДА. 

Серед мітингувальників також були місцеві мешканці сіл Угерсько, Вівня, Кавське, Лисятинці, які вимагали не розформовувати Угерську ОТГ. Адже в розпорядженні ЛОДА зазначено, що утворення Угерської ОТГ не передбачено перспективним планом формування територій громад Львівської області затвердженим Кабміном у 2015 році, відтак утворення ОТГ не відповідає одній із основних вимог добровільного об’єднання громад.

Протестували також представники Малехівської ОТГ проти приєднання до Львова, їхнім сьогоднішнім гаслом стало: "Малехів проти обєднання з м. Львовом". Жителі Дублянської, Нежухівської ОТГ також вийшли на мітинг проти нового Перспективного плану.

Додатково:5 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати схвалили зміни до Перспективного плану формування територій громад Львівської області від 2017 року в частині Дрогобицького, Миколаївського, Мостиського, Пустомитівського, Стрийського районів.

Нагадаємо, що раніше протестувальники заблокували трасу в Сокільниках, Малехові, Мурованому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Перспективний план #мітинг #пікет #ОТГ #ЛОДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,92
40,97
EUR
44,27
44,32
PLN
10,28
10,32
Оголошення
live comments feed...