20:17, 18 лютого 2020 р.
Надійне джерело
Які продукти харчування слід вживати, щоб запобігти раку: поради медиків
Сучасні медики вважають, що дієта з вживанням певних продуктів може знизити ризик захворювання на рак. Для цього рекомендують вживати багато фруктів, овочів, постійно контролювати свою вагу. І хоч це не є стовідсотковою панацеєю, але стане допомогою у профілактиці однієї з найпоширеніших і найстрашніших хворіб сьогодення.
Як розповіли 032.ua у Центрі громадського здоров’я МОЗ України, є низка рекомендацій щодо дієти, яка допоможе знизити ризики розвитку раку. Насамперед, слід їсти корисні продукти - фрукти і овочі, які містять вітаміни й поживні речовини та в яких не так багато цукру. Одним зі зразків медики називають Середземноморську дієту, яка орієнтується на споживання рослинних продуктів - фруктів, овочів, зерна, бобових та горіхів, оливкової олії замість тваринних жирів і риби замість м'яса.
Українцям наголошують на потребі пити зелений чай, який є потужним антиоксидантом і може знизити ризики раку печінки, молочної залози, підшлункової залози, легень, стравоходу і шкіри. Нетоксичний інгредієнт епігаллокатехін-3-галлат, що є у складі цього виду чаю, діє проти урокінази (ферменту, необхідного для росту ракової пухлини). Достатньо випити одне горня чаю на день.
Як би це не звучало, але варто вживати більше помідорів та томатів, які багаті на антиоксидант лікопін, що захищає від раку простати та легень. Обов'язково потрібно обробити помідори термічно, оскільки так вивільняється більше лікопіну.
Рекомендують до споживання і оливкову олію, багату на поліненасичені жирні кислоти, яка знижує рівень захворюваності на рак молочної залози. Статистика показує, що у країнах Середземномор'я, де переважає споживання цієї олії, люди на 50% рідше хворіють на цей вид раку. Оливкову олію можна використовувати як для приготування їжі, так і для заправки салатів чи соусів.
У червоного винограду є насіння, наповнені суперантіоксідантним активином, який забезпечує захист від деяких видів раку та хвороб серця. Активин входить і до складу червоного вина та соку з відповідного типу винограду.
Лікарі наголошують на потребі вживання часника та цибулі, які блокують утворення нітрозамінів, потужних канцерогенів, які націлені на кілька ділянок тіла, зазвичай на товсту кишку, печінку і груди. Чим гостріше страва і чим більше в ній часника або цибулі, тим більше в ній хімічно активних сполук сірки, які запобігають раку.
У раціон варто включити також жирну рибу (скумбрію, лосося, тунця чи оселедця), яка містить жирні кислоти, що знижують ризик раку простати. Ще один спосіб додати омега-3 в свій раціон - лляне насіння.
Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав про 9 продуктів, які впливають на гарну поставу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
08:32, 10 січня
13:22, 3 січня
10:33, 10 січня
live comments feed...
Коментарі