• Головна
  • Кохання всіх часів: 15 романтичних фільмів до Дня Валентина
20:03, 13 лютого 2020 р.
Надійне джерело

Кохання всіх часів: 15 романтичних фільмів до Дня Валентина

Не за горами День святого Валентина, один із варіантів, як можна провести вечір цього дня - подивитися кіно про кохання, як разом зі своєю половинкою, так і наодинці. Кореспондентка 032.ua підготувала добірку неймовірних стрічок усіх часів та народів, які сповнені романтичними сюжетами та подарують приємну атмосферу 14 лютого.

"Звіяні вітром", 1939

Фото: «Звіяні вітром»,1939 / uakino.club

Фото: «Звіяні вітром»,1939 / uakino.club

Легендарна мелодрама, яку зняли у 1939 році по однойменному роману Маргарет Мітчелл. Розповідає історію неймовірного кохання на фоні громадянської війни. У головних ролях — Кларк Гейбл, Вів'єн Лі, Леслі Говард. Цей фільм одержав 10 нагород Оскар. 

"Сніданок у Тіффані", 1961

Фото з відкритих джерел: Сніданок у Тіффані

Фото з відкритих джерел: Сніданок у Тіффані

У центрі Нью-Йорку знаходиться магазин з ювелірними шедеври, це місце, де красуня Голлі Голайтлі насолоджується затишком та спокоєм. Вона мріє про розкішне життя, уособленням якого для неї стає ювелірний магазин «Tiffany&Co». Доля підкинула їй несподіваний подарунок -  у її житті з’являється приємний чоловік, який оселився поверхом вище.

"Вам лист", 1998

Фото ілюстративне з відкритих джерел: Вам лист, 1998

Фото ілюстративне з відкритих джерел: Вам лист, 1998

Це романтична комедія, яка розповідає історію незнайомих людей Джо та Кетлін, які випадково розпочали спілкуватися по e-mail. Їх листування триває довго, як виявилося, попропи симпатію у віртувальному житті, у реальному - вони конкуренти. 

"Осінь в Нью-Йорку", 2000

Фото з відкритих джерел: Осінь в Нью-Йорку, 2000

Фото з відкритих джерел: Осінь в Нью-Йорку, 2000

У сюжеті американського фільму - власник ресторану Вілл, гуляючи Центральним парком, назавжди попрощався зі своєю черговою коханою і тієї самої миті побачив Шарлотту, а ввечері знову зустрів її — у себе в ресторані, де Шарлотта святкувала 22-річчя. 48-річний ловелас Вілл негайно почав нову пригоду кохання.

"Вічне сяйво чистого розуму", 2004

Фото з відкритих джерел: "Вічне сяйво чистого розуму"

Фото з відкритих джерел: "Вічне сяйво чистого розуму"

"Вічне сяйво чистого розуму" - американська напівфантастична драма, яка отримала "Оскара" за найкращий оригінальний сценарій. Джоел (Джим Керрі) — мрійник, зустрічає веселу і життєрадісну Клементину (Кейт Вінслет), після зустрічі їхнє життя — це феєрверк яскравих подій.

"Щоденник пам'яті", 2004 

Фото з відкритих джерел: Щоденник пам'яті

Фото з відкритих джерел: Щоденник пам'яті

"Щоденник пам'яті" - романтична історія любові сільського хлопця та дівчини з міста, які зустрічаються одного літа, ще в дні своєї юності, саме цього літа вони закохуються одне в одного, натомість, не все так просто і їм доводиться пройти через низку випробувань. 

"P. S. Я кохаю тебе", 2007

Фото з відкритих джерел: «P. S. Я кохаю тебе» (2007)

Фото з відкритих джерел: «P. S. Я кохаю тебе» (2007)

Романтична драма на основі однойменного роману Сесилії Агерн. Ця історія розповідає про сильне кохання, яке існує навіть після смерті. Так само фільм показує, що кожен може наповнити життя коханої людини  найяскравішими враженнями. 

"Їсти, молитися, кохати", 2010

Фото з відкритих джерел: "Їсти, молитися, кохати", 2010

Фото з відкритих джерел: "Їсти, молитися, кохати", 2010

«Їсти молитися кохати» - американськаромантична мелодрама, головну роль у фільмі виконала Джулія Робертс. Стрічна основана на реальних подіях, головна героїня Елізабет Гілберт  розлучається, кидає все та відправляється в дивну пригоду назустріч новим горизонтам та самій собі.

"Великий Гетсбі", 2013

Фото з відкритих джерел: Великий Гетсбі, 2013

Фото з відкритих джерел: Великий Гетсбі, 2013

Ще один фільм, який варто переглянути - "Великий Гетсбі", який знятий  на основі роману Френсіса Скотта Фіцджеральда. У головних ролях: Леонардо Ді КапріоТобі Маґвайр та Кері Малліган Історія розповідає про епоху 20-х років XX століття. Багатство в цей час забезпечувало особливе становище в суспільстві і ряд привілеїв, проте далеко не завжди гарантувало щастя.

"Вік Адалін", 2015

Фото з відкрих джерел: Вік Адалін, 2015

Фото з відкрих джерел: Вік Адалін, 2015

"Вік Адалін"американська романтична фантастична мелодрама, уцентрі сюжету життя молодої жінки на ім'я Адалін (Блейк Лайвлі). Вона народилася у 1908, подорослішала, вийшла заміж, народила дочку. Жила спокійним життям, поки страшна автокатастрофа не розділила життя Адалін на "до" і "після".

"До зустрічі з тобою", 2016 

Фото з відкритиз джекрел: До зустрічі з тобою, 2016

"До зустрічі з тобою" - романтичний фільм за сюжетом однойменного роману Джоджо Моєс 2012 року. У сюжеті: Луїза знає, скільки кроків від зупинки до її будинку і що, найпевніше, вона не кохає свого парубка, але  не уявляє, як зустріч із чоловіком, прикутим до інвалідного візка, може змінити її життя.

"Ла-Ла Ленд", 2016 

Фото з відкритих джерел: «Ла-Ла Ленд»

Фото з відкритих джерел: «Ла-Ла Ленд»

«Ла-Ла Ленд» — американський драмедійний фільм-мюзикл, який розповідає історію кохання джазового піаніста та молодої акторки, що зустрічаються на шляху до власних мрій. Цей фільм отримав шість нагород: "Найкращий режисер", "Найкраща акторка", "Найкращий оператор", "Найкраща оригінальна музика", "Найкраща пісня", "Найкращий художник-постановник".

"Форма води", 2017

Фото з відкритих джерел: Форма води, 2017

Фото з відкритих джерел: Форма води, 2017

Події фільму відбуваються в 1963 році, у сюжеті опиняється Елайза - німа жінка, яка працює прибиральницею в науковій лабораторії. Одного разу вона випадково натикається на щось дивне: в скляному резервуарі, наповненому водою, плавала істота, чимось схожа на людину. Елайза в таємниці від всіх починає спілкуватися з цим створінням за допомогою жестів і знаків. Виявляється, він неймовірно розумний і йому не чужі почуття.

"Народження зірки", 2018

Фото з відкритих джерел: "Народження зірки"

Фото з відкритих джерел: "Народження зірки"

"Народження зірки" – це історія про кохання і музику на одній сцені, в центрі яких постали Леді Гага та Бредлі Купер. Кантрі-музикант Джексон Мейн знайомиться з талановитою співачкою Еллі. Між героями спалахує пристрасний роман, Джек допомагає дівчині досягти справжнього успіху, проте чим стрімкіше набирає обертів музична кар'єра Еллі, тим більше його кар’єра йде на спад.

"Крижане серце II", 2019 

Фото ілюстративне з відкритих джерел: Крижане серце II

Фото ілюстративне з відкритих джерел: Крижане серце II

«Любов – це коли ти ставиш інтереси іншого вище своїх», – сказав сніговик Олаф з мультфільму. "Крижане серце II" - це фільм продовдження стрічки, яка вийшла у 2013 році. Дружба допомогла героям відшукати Ельзу і повернути тепло, а кохання врятувало життя Анни,  вічну мерзлоту подолала щира сестринська любов. Сюжет переконує, що світом править добро. 

Зазначимо, якщо ви не хочете залишатися вдома на день закоханих, то кореспондентка 032.ua пропонує переглянути добірку романтичних подій у Львові, які можна відвідати на День святого Валентина, 14 лютого. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #добірка_фільмів #фільми_про_кохання #День_святого_Валентина #новини
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Добірка матеріалів до 14 лютого 2020 року у Львові: цікаві події для закоханих, куди піти, історії кохання, а також відзначення Міжнародного дня дарування книг.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...