• Головна
  • "Сколівські Бескиди" святкують 21-річчя: що відомо про Національний природний парк на Львівщині
09:09, 11 лютого 2020 р.
Надійне джерело

"Сколівські Бескиди" святкують 21-річчя: що відомо про Національний природний парк на Львівщині

Ще у 1970-х роках науковці та працівники природоохоронних установ Львівщини почали досліджувати питання охорони довкілля та лобіювати створення природно-заповідних об'єктів. У 1980-х роках науковці почали пропонувати можливі варіанти розширення заповідних територій шляхом створення національних природних парків, серед яких був і проєкт "Сколівській Бескиди".

Як розповіли у пресслужбі Національного природного парку, перший варіант, який охоплював понад 110 тисяч гектарів площі у Сколівському районі, називався "Українські Бескиди", але через велику площу його назвали безперспективним. Аж наприкінці 1990-х років багаторічна праця багатьох науковців увінчалась успіхом у вигляді підписаного тодішнім президентом України Леонідом Кучмою указу 11 лютого 1999 року про створення НПП "Сколівські Бескиди".

Площа цього парку на Львівщині становить 35684 гектари, куди також входить близько 11000 гектарів Сколівського військового лісгоспу. Територія підпорядковується Державному Комітету лісового господарства України в складі ДЛГО «Львівліс». За природніми територіями доглядає 160 людей, 35 з яких працюють у парку з моменту його заснування.

Станом на нині, у "Сколівських Бескидах" налічують 8,3 мільйони кубів деревини, середній вік насаджень становить 83 роки. Окрім флори, у парку опікуються й фауною: діють програми "Відновлення популяції зубра", "Збереження чисельності ведмедів" та інших, завдяки яким вдалося збільшити популяцію зубрів до 35 особин, а ведмедів - до 27.

Рекреаційна зона складається з восьми зон, чотирьох еколого-просвітницьких центрів, чотиирьох шкільних лісництв, двох туристичних притулків, восьми еколого-пізнавальних стежок та десяти пішохідних маршрутів, загальною протяжністю 95 км, двох вело- та двох автомобільних маршрутів.

Джерело: НПП "Сколівські Бескиди"

Читайте також: 5 котиків та 6 собачок чекають на добрих господарів у ЛКП "Лев", - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...