• Головна
  • Де взяти шлюб у Львові: вінчання, розписка, “Шлюб за добу”, - АДРЕСИ, ЦІНИ
17:42, 1 лютого 2020 р.
Надійне джерело

Де взяти шлюб у Львові: вінчання, розписка, “Шлюб за добу”, - АДРЕСИ, ЦІНИ

Одруження - важливий етап у стосунках закоханої пари. Це серйозний крок, який означає, що двоє людей готові вести спільний побут і будувати сім’ю. Львів’яни по-різному відзначають цей життєвий крок: хтось обов’язково бере шлюб у церкві, хтось просто розписується у РАЦСі, дехто святкує весілля помпезно, а декому достатньо властися у один день для отримання штампу.

Кореспондентка 032.ua підготувала для читачів та читачок корисну інформацію про те, де повінчатись у Львові, де розписатись та як взяти шлюб за добу, і скільки це коштує.

Вінчання у церкві Львова

Вінчання у церкві, фото ілюстративне з відкритих джерел

Для багатьох мешканців Львова і області важливим етапом у житті є саме шлюб у церкві, якому передують заручини. Мало яка жінка відмовиться від описаної в стількох книгах та фільмах сцени з отриманням довгоочікуваного персня. Віряни за 2 - 3 місяці до весілля також повинні пройти спеціальні навчання при церкві й висповідатися та прийняти причастя у переддень шлюбу. Попередньо слід обрати й храм та день вінчання. 

Духівники переконують, що шлюб у церкві можна взяти в будь-який день, крім особливо строгих постів: Великого посту (за 40 днів перед Великоднем та у страсний тиждень), на Петрівку (з 7 червня по 11 липня), Спасівку (з 14 по 27 серпня), Пилипівку (з 28 листопада по 6 січня та у період різдвяних свят до 19 січня), в день усікновення глави Івана Хрестителя (11 вересня) та воздвиження Чесного хреста (27 вересня).

Вартість вінчання у церквах буває різною, від 200 до 1000 гривень. Кожен храм має власний перелік цін на послуги, але кажуть, що сплачені гроші - це радше добровільна пожертва людей. Взяти шлюб можна у будь-якій церкві Львова, але особливою популярністю користуються Домініканський собор, собор святого Юра, церква св. Ольги та Єлизавети і Вірменська церква.

Розписка у РАЦСі

РАЦС Львів, фото з відкритих джерел

Коли молодята розібралися з духовною стороною питання, слід подумати і про світську. Для того, щоб держава визнала вас із партнером одруженою парою, необхідно отримати відповідний документ у одному з органів реєстрації актів цивільного стану (РАЦСу) Львова, простіше кажучи - поставити власний підпис про укладення шлюбу. У кожному районі міста є свій відділ РАЦС, розташовані вони за адресами: вул. Франка, 157 (Міський), вул. Грушевського, 16 (Галицький), вул. Новий Світ, 22 (Залізничний), вул. Зелена, 77 (Личаківський), просп. Червоної Калини, 109 (Сихівський), вул. Чупринки, 29 (Франківський), вул. Котлярська, 6 (Шевченківський).

Домовлятися про проведення цієї процедури також слід наперед у відділі на вул. Дорошенка, 23. Тут можна отримати і дозвіл на укладення шлюбу з іноземцем у Львові. Остання послуга вимагає багатьох документів (закордонний паспорт, нотаріально засвідчений його переклад, свідоцтво про народження з апостилем, документ про те, що іноземець не одружений, довідка від відповідного держоргану і нотаріально засвідчений переклад тощо.

Заява онлайн

Скріншот з сайту Мін'юсту для подання заяв на реєстрацію шлюбу

Багато кому доводилось випрошувати зайвий день для відгулу чи хоча б кілька годин, щоб особисто, разом із партнером, з’явитися в храм молодят та подати заяву на реєстрацію шлюбу. Із 2015 року в Україні запровадили послугу подання таких заяв, а також на реєстрацію народження, смерті, розірвання шлюбу та інші через спеціалізований сайт від Мін’юсту. Тут одразу можна внести оплату за отримання послуги: у випадку з реєстрацією шлюбу, є три варіанти - без урочистостей, за скороченою процедурою з урочистостями, і “на повну” з усіма церемоніями. 

Вартість самої реєстрації становить 0,85 грн. Але є цілий спектр додаткових послуг за різну ціну: замовлення живого музичного супроводу у будні (807 грн) та у вихідні дні (1614 грн), повний обряд шлюбу за межами РАЦСу (1608 грн), та сама послуга у вихідні чи святкові дні (2756 грн), скорочений обряд шлюбу (345 грн), видача запрошення (80 грн), повний обряд шлюбу у будні дні (576 грн) та у вихідні (1152 грн), повторна видача документів за заявою (80 грн).

“Шлюб за добу”

"Шлюб за добу" у "Шевченківському гаю", фото з Facebook-сторінки Львівського міського відділу ДРАЦС

Для нетерплячих молодят і в тому числі для іноземців запровадили таку послугу як “Шлюб за добу”. Закохані можуть за кілька днів оформити всі документи й відгуляти весілля. Скористатися послугою можна у: Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького (вул. Чернеча Гора, 1), Міжнародному аеропорту “Львів” ім. Данила Галицького (вул. Любінська, 168) та на “Арені Львів” (вул. Стрийська, 199). 

Але й вартість “Шлюбу за добу” відповідна: “Базовий” пакет послуг дозволить отримати консультацію та перевірити законність перебування іноземця в Україні за 4 - 6 днів (ціна 3000 грн);  у “Стандартний” пакет за 9000 грн входить також переклад документів, оплата держмита, розписка за 4 - 6 днів; для тих, у кого зовсім немає часу чекати є пакет послуг “VIP” за 15000 гривень - усі консультації, паперову роботу та юридичний супровід бере на себе установа і обіцяє виконати за 1 - 2 дні.

Зазначимо, що за даними Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, упродовж 2019 року в Україні зареєстрували більше 227 тисяч шлюбів. При цьому, за рік розлучилося трохи більше як 37 тисяч одружених пар.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав про оригінальні освідчення в коханні, що відбувалися у Львові.

Повне або часткове копіювання, передрук тексту без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #шлюб #весілля #одруження #РАЦС #церква #вінчання #Шлюб_за_добу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...