09:03, 26 січня 2020 р.
Надійне джерело
9 корисних продуктів харчування для гарної постави
Здоров'я людини безпосередньо залежить від здорового хребта. На гарну поставу впливає низка факторів, серед них, звичайно, - наше харчування.
Експертка зі здорового харчування Юлія Крілик розповіла у коментарі коресподентці 032.ua, які продукти потрібно вживати, щоб покращити здоров'я хребта, а від яких краще відмовитися.
Продукти, які потрібно включити в раціон
Фото з відкритих джерел: корисні продукти
• Харчові продукти з високим вмістом клітковини, зокрема - рослинні продукти мають природну клітковину, яка корисна для здоров'я;
• Овочі. Варто вживати всі овочі, які ви полюбляєте, як мінімум 500 г. кожного дня;
• Фрукти. Також важливо не забувати про фрукти, потрібно їсти до трьох штук на день;
• Ягоди. Якщо є можливість, вживайте ягоди щодня, вони принесуть максимум користі вашому здоров'ю.
• Антивірусні трави, спеції та чаї. Для прикладу, можна вживати: куркуму, імбир, базилік, орегано та чебрець, які будуть доповнювати ваші страви, а також корисно впливати на самопочуття;
• Пробіотичні продукти. Вони допомагають відновити здоров’я та знімають запалення. Варто включити йогурт, квас, кефір та ферментовані овочі;
• Білок. Вживайте: яйця, м'ясо, рибу та морепродукти, молочні продукти;
• Здорові жири допомагають збалансувати гормони і знизити запалення. Використовуйте кокосову олію, оливкову олію, горіхи та насіння;
• Зерна та бобові: найкраще споживати ці продукти, коли вони проросли та вже цільні. Натомість, потрібно виключити крупи з глютеном.
Експертка також зазначила, що багато пацієнтів зі сколіозом мають дефіцит магнію. Магній важливий для здоров'я м'язів, кісток та хребта. Отож, потрібно вживати більше продуктів, що містять магній, для прикладу: шпинат, йогурт або кефір, мигдаль, квасоля, авокадо, кедрові горіхи, какао, насіння льону.
Продукти, від яких потрібно відмовитися
Фото з відкритих джерел: шкідливі продукти харчування
Юлія Крілик зауважила, що потрібно виключити продукти, які сприяють запаленню в організмі, серед них:
• Рафіновані рослинні олії. Не варто вживати кукурудзянку, соняшниковку та соєву оліъ, вони містять високу кількість омега-6 жирних кислот;
• Пастеризовані молочні продукти. Потрібно відмовитися від м'яса, птиці, яєць, які містять додані гормони, антибіотики та омега-6, що сприяють запаленню. Як варіант, можете купувати домашні яйця в перевірених господинь, їздити на ферми, де вирощують птицю, шукати якісну кисломолочну продукцію.
• Варто зменшити кількість вживання рафінованих вуглеводів,продуктів переробленого зерна та з додаванням цукру, що є в більшості упакованих продуктах, для прикладу: у приправах, консервах, пластівцях;
• Транс жири, які використовуються в упакованих чи перероблених продуктах, а також – для смаження.
Нагадаємо, раніше кореспондентка 032.ua розповідала про продукти, які допоможуть покращити пам'ять.
Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
live comments feed...
Коментарі