• Головна
  • Відсутність ліків, щурі, холод: як живуть засуджені в лікарні львівського СІЗО, - ФОТО
10:41, 12 січня 2020 р.
Надійне джерело

Відсутність ліків, щурі, холод: як живуть засуджені в лікарні львівського СІЗО, - ФОТО

11 січня представники Офісу Омбудсмана України відвідали лікарню №19, яка розміщена на території Львівського СІЗО за адресою Архипенка, 1. Як виявилось, засуджених утримують у катастрофічних умовах: немає найнеобхідніших ліків, навіть для онкохворих, які потерпають від болю, засуджені сплять на металевих ліжках, а територією бігають зграї щурів.

В рамках моніторингового візиту до Львівської багатопрофільної лікарні № 19 філії ДУ "Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України" у Львівській області, працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини виявили низку серйозних порушень законодавчих норм у сфері поводження із засудженими. Про це повідомив офіс Омбудсмана України.

Камери-палати, в яких сплять засуджені, перебувають у критичному стані: пліснява на стінах, застаріле санітарно-технічне обладнання й електромережі, температура в приміщеннях - 11-15 °C. Хворі сплять на металевих ліжках, використовуючи електричні обігрівачі, тонкі подерті матраци - радше для проформи. В той самий час, кількість нових матраців, подушок та постільної білизни на складах - достатня. Їх не видають навмисне.

Відсутність ліків найширшого застосунку, навіть найелементарніші знеболювальні. Також - наркотичні знеболювальні засоби для п'ятьох онкохворих, які протягом 2019 року страждали від больового синдрому.

А на території закладу виявили зграї щурів, що свідчить про тотальну антисанітарію.

За результатами моніторингу, Мін'юст України отримає відповідні звіти, ціль яких - виправити порушення та покращити умови проживання засуджених.

Нагадаємо, що 11 січня у Львові на площі Університетській, 1 солдати військової частини 4114 складали присягу на вірність українському народові.

Джерело інформації: Офіс Омбудсмана України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #СІЗО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...