• Головна
  • В мережі обговорюють вовчу зграю, яку зафіксували фотопастки в Карпатах, - ФОТО
16:27, 25 грудня 2019 р.
Надійне джерело

В мережі обговорюють вовчу зграю, яку зафіксували фотопастки в Карпатах, - ФОТО

В мережі обговорюють вовчу зграю, яку зафіксували фотопастки в Карпатах, - ФОТО

На території національного природного парку "Сколівські Бескиди" фотопастки зафіксували зграю вовків.

Як вказано на Facebook-сторінці "Сколівських бескидів", зграя в кількості до 12 особин переслідують здобич. Адміністрація парку вирішила не повідомляти точне місце, де вовків зафіксували, бо надто часто фотопастки пропадають.

Під дописом також розгорілася жвава дискусія користувачів на загальні екологічні теми, повідомляє 032.ua: чи справді вовки санітари лісу - чи ні? Чи варто їх "стріляти" - чи це зайве? Чи заважають вони людині - чи все ж люди безвідповідально винищують природу? До слова, вовків в Україні суворо охороняє закон. Регулювати його чисельність в обмеженій кількості дозволено за умови відповідного контролю. Це закріплено після Конвенції 1979 року щодо охорони флори та фауни.

Однак інший закон України, про мисливство, ігнорує ці постанови, визначаючи вовка як "шкідника". Що дозволяє фактично безконтрольно винищувати цей вид тварин навіть на території заповідників. Хоча боротьба за збереження вовків та надання їм адекватного статусу в законодавстві досі триває - 2010 року екологістам вдалосявнести вовка до списку "мисливських тварин".

Нагадаємо, що сімейство диких кабанів кілька раз бачили в різних районах Львова. тварини, імовірно, переселилися з Винниківського лісу, втікаючи від мисливців. Останнього разу їх змогли зафіксувати 19 грудня ввечері біля будинків на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Грінченка.

Джерело інформації: НПП "Сколівські Бескиди"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #екологія #тварини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...