• Головна
  • Зеленський звільнив Мальського з посади голови Львівської ОДА
16:11, 24 грудня 2019 р.
Надійне джерело

Зеленський звільнив Мальського з посади голови Львівської ОДА

24 грудня наприкінці засідання Ради розвитку громад та територій під головуванням президента України Володимира Зеленського, Глава держави прийняв рішення звільнити двох голів обласних державних адміністрацій - у Львівській та Закарпатській областях. Таким чином Маркіян Мальський під кінець року йде з посади очільника ЛОДА.

Про це стало відомо з прямої трансляції засідання, яку виклав у соцмережах прем'єр Олексій Гончарук. Після обговорення усіх найважливіших для України питань, Володимир Зеленський зазначив, що за роботою нещодавно призначених голів ОДА у всіх областях прискіпливо слідкують, і не лише за фактом відсутності корупції, але й за позитивними результатами в розвитку областей. У Львівській та Закарпатській областях зрушень на краще в Офісі президента не помітили.

Маркіян Мальський, фото: president.gov.ua

"Ми знаємо, яка складна ситуація з кадровою політикою в нашій країні, які не дуже високі зарплати у багатьох чиновників на місцевих рівнях, зокрема, у голів ОДА. Коли ми вас набирали, ми розуміли, що це виклик, і кожен із вас пропрацював три-чотири місяці, хтось тільки увійшов у роботу. Ми розуміємо, що ніхто з вас не бере хабарів, це важливий момент, але крім цього важливі результати, бо саме по них ми можемо оцінювати роботу кожного з вас. Ми говорили, що будемо в кінці цього року оцінювати роботу кожного, тож ще раз хочу подякувати всім, і двом головам ОДА. Я прийняв рішення їх звільнити. Не через те, що вони якісь люди недосвідчені чи нечисті на руку, а через те, що у цих двох областях ми не побачили результату. Тому я хочу подякувати голові Закарпатської ОДА Ігореві Бондаренку і голові Львівської ОДА Маркіяну Мальському", - заявив Володимир Зеленський.

Наразі у Львівській ОДА очікують на оприлюднення офіційного документа на сайті Президента з інформацією про звільнення Маркіяна Мальського. Також поки що невідомо, хто буде виконувати обов'язки голови ЛОДА до нового призначення.

Мальський, Фейсбук

Сам Маркіян Мальський підбив підсумки своєї діяльності на посаді голови обласної державної адміністрації та заявив, що повертається до адвокатської практики, наукової та дипломатичної діяльності. Уже колишній очільник Львівської ОДА подякував Президенту України та його команді за висловлену довіру та зауважив, що за ці кілька місяців отримав незабутній досвід, зокрема, і тому, що на Львівщині відбулось багато серйозних випробувань: трагедія у Дрогобичі (загибель 8 людей при руйнації будинку), проблеми з вимкненням електропостачання на шахтах і заборгованості по виплатах заробітної плати; конфлікт із вугіллям у Соснівці; падіння літака із 5 жертвами; невчасний запуск ТЕЦ Новий Розділ та Новояворівськ; захворювання 100 тисяч свиней на АЧС.

Разом із тим, згадані проблеми вдалося вреглювати, а також перевершити результат виконання бюджетних програм у порівнянні з минулим роком, зекономити 1,7 млрд грн завдяки публічним закупівлям,  покласти початок боротьбі з нелегальними рубками лісу та масовим палінням сухостою; призначити на посади молодих кваліфікованих людей; налагодити конструктивні стосунки з Львівською міською радою тощо.

Нагадаємо, Маркіян Мальський обійняв посаду голови Львівської облдержадміністрації на початку липня 2019 року. Цього року він увійшов у список 30 найвпливовіших людей Львова за версією журналу "Новое время".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Мальський #ОДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,87
40,95
EUR
44,10
44,20
PLN
10,20
10,25
Оголошення
live comments feed...