• Головна
  • Лікар, чиновник та колишній суддя: що відомо про трьох нових голів РДА на Львівщині
11:19, 12 грудня 2019 р.

Лікар, чиновник та колишній суддя: що відомо про трьох нових голів РДА на Львівщині

У середу, 11 грудня, президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про призначення голів дев’ятьох різних районних державних адміністрацій.  Ми уже публікували все, що відомо про очільників Самбірського, Жовківського та Городоцького районів. А в цій публікації розповімо, хто ж очолив Стрийську, Сколівську та Старосамбірську РДА.

Журналістка 032.ua зібрала ключову інформацію про ці призначення тож ми публікуємо все, що відомо про нових посадовців.

Любомир Кащук/фото Facebook

Головою Стрийської РДА став 39-річний лікар-ендоскопіст Любомир Кащук.

Він працював начальником медичного забезпечення ЗАТ “Трускавецькурорт”, а потім був завідувачем діагностичного відділення Стрийської центральної районної лікарні. У 2010 та 2015 роках був обраний депутатом Стрийської районної ради, другий раз ішов за списками “Самопомочі”. Також з 2015 року він був на посаді першого заступника голови РДА.

Любомир Кащук закінчив Львівський національний медичний Університет ім. Данила Галицького, де навчався на спеціальності лікар-хірург. Також він закінчив Львівську комерційну академію за спеціальністю правознавство. Також він закінчив Charle's Dickens College у Лондоні.

Любомир Кащук задекларував будинок площею 430 м² у селі Дуліби Стрийського району та магазин площею 82 м² у Стрию, який йому подарував батько Мирослав Кащук. У нього є Opel Vectra 2006 року випуску та вантажівку МАН 2000 року випуску. За минулий в райдержадміністрації він заробив 320 тис. грн та ще понад 70 тис. грн у Стрийській центральній районній лікарні. У готівці Любомир Кащук зберігає 100 тис. грн і ще 600 тис. грн комусь позичив, а майже 20 тис. грн винен “Ощадбанку”.


Петро Назар/фото Facebook

Головою Старосамбірської РДА став Петро Назар, який 3 2017 року  працював у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА. А перед тим ві раніше працював на посадах міліціонера, помічника чергового, інспектора патрульної служби та помічника оперуповноваженого.

У своїй декларації Петро Назар вказав квартиру у Львові площею 126 м² та квартиру у Києві площею 43 м², яка належить його дружині Юлії Навроцькій.Також він задекларував дві земельні ділянки на Львівщині, одна з яких площею 10 га. Також він володіє двома автомобілями Mercedes-Benz 230E 1997 року випуску та вантажівкою ГАЗ 53 1988 року випуску. У декларації він вказав, що заробив за минулий рік менше 6 тис. грн, проте ще 600 тис. грн заробила його дружина. Також сім’я отримала 13 тис. грн як відсотки від вкладів та 8,6 тис. грн як допомогу при народженні дитини.

Богдан Чнко/скріншот із сюжету "Надзвичайних новин"

Богдан Чнко/скріншот із сюжету "Надзвичайних новин"

Сколівську РДА очолив 62-річний колишній суддя Богдан Янко, який вже був на цій посаді з серпня до листопада 2018 року. Свій трудовий шлях він почав як робітник на меблевій фірмі “Стрий” та Слюсар у Стрийському АТП-13114. Після закінчення юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка працював у судах Сімферополя та Бахчисарая помічником судді, а пізніше став суддею Стрийського районного суду. 

У березні 2016 році Богдана Янка затримали п’яним за кермом, однак він так і уник покарання.

У своїй декларації за 2018 рік він вказав дві земельні ділянки у Стрию та ще одну в смт Славське. Він також має у власності житловий будинок площею 283 м² та квартиру площею 49 м² у Стрию. Їздить він на Volkswagen Passat 2012 року випуску. За 2018 рік він заробив 253 тис. грн та отримав ще 320 тис. грн пенсії. Готівкою Богдан Янко зберігає 450 тис. грн.

***

Також ви можете прочитати інформацію про новопризначених голів Мостиської, Кам'янка-Бузької та Миколаївської РДА.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #Зеленський #призначення #Стрий #Сколе #Старий Самбір #РДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,87
40,95
EUR
44,10
44,20
PLN
10,20
10,25
Оголошення
live comments feed...