• Головна
  • Садовий обіцяє вже завтра відкрити Двірцеву для трамваїв, - ФОТО, ВІДЕО
17:23, 6 грудня 2019 р.

Садовий обіцяє вже завтра відкрити Двірцеву для трамваїв, - ФОТО, ВІДЕО

У суботу, 7 грудня, у Львові після капітальної реконструкції відкриють першу частину пл. Двірцевої. Туди знову регулярно курсуватимуть трамваї.

Відкриття площі анонсували на Facebook-сторінці Львівської міської ради. "Відкриття Двірцевої для трамваїв — уже завтра!", — написали там, процитувавши міського голову Львова Андрія Садового.

фото пресслужби ЛМР

фото пресслужби ЛМР

Зокрема, регулярно їздитимуть на Двірцеву трамваї №1, №4 та №9.

Нагадаємо, проєкт реконструкції пл. Двірцевої у Львові розробили спеціалісти ЛКП “Інститут просторового розвитку”. Згідно з ним з площі прибрали стихійну паркову, яка була просто перед входом, наблизили до вокзалу трамвайне кільце, “розвернули” платформи автобусів, які курсують з автовокзалу “Двірцевого”. Також у межах реконструкції прибрали фонтан з рибами, який розташовувався просто перед входом до головного залізничного вокзалу, а натомість облаштовують інший фонтан, дещо лівіше від входу на вокзал.

Відеовізуалізація проєкту реконструкції площі Двірцевої

Вартість робіт становить 165,5 млн грн, а генеральним підрядником є компанія “Онур”.

На ремонт площу закрили 1 березня 2019 року і зараз, через 9 місяців, завершили реконструкцію першої частини площі, а саме розворотного кільця, платформ автовокзалу “Двірцевого”, замостили левову частку пішохідної частини площі, встановили вуличні меблі та висадили частину дерев. Додамо, що загалом там мають висадити близько 100 дерев. Також підрядник збудував на площі новий диспетчерський пункт “Львівелектротрансу”, а на місці колишнього такого пункту, що перейшов у приватні руки, будують чотириповерховий фуд-корт. 

Зараз тривають роботи з облаштування фонтану та замощення лівої частини площі. А вже наступного року повинні капітально відремонтувати вул. Чернівецьку, що веде з вул. Городоцької до пл. Двірцевої, та почати будівництво підземного паркінгу, який за планом має бути розташований під сквером. Після цього також реконструюють і сквер.

Нагадаємо також, 032.ua публікував останнє відео пл. Двірцевої з висоти пташиного польоту, на якому видно, що там змінилось. Також 032.ua писав про те, що саме на оновленій площі не сподобалось представникам Національної асамблеї інвалідів України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #"Львівелектротранс" #трамваї #маршрути #Двірцева #Садовий
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...