• Головна
  • «Фармак» підтримав створення першого Музею Голодомору у світі
Новини компаній
17:00, 28 листопада 2019 р.

«Фармак» підтримав створення першого Музею Голодомору у світі

Новини компаній

Музей Голодомору – перший в Україні музей, збудований за спеціальним проектом, який реалізується за участі провідних світових фахівців.

Вперше в Україні такий масштабний культурний проект реалізовується за принципом державно-приватного партнерства. Уряд України відповідає за спорудження будівлі музею і фінансування цього етапу. Міжнародний благодійний фонд розвитку Меморіалу жертв Голодомору виконує координаційну роль у реалізації проекту, зокрема відповідає за міжнародний фандрайзинг.

Благодійний фонд «Фармак» направить 1,3 млн доларів США до 2022 року на будівництво музею, а Філя Жебровська, Голова Наглядової ради АТ «Фармак» увійшла до складу наглядової ради фонду розвитку Меморіалу жертв Голодомору. Також до наглядової ради фонду входять: голова наглядової ради, співголова Громадського комітету з вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 рр. Іван Васюник, предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній, глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав, третій президент України Віктор Ющенко, колишній прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер, потерпілий від Голодомору Микола Онищенко, письменниця, лауреатка державної премії імені Тараса Шевченка Оксана Забужко, заступники президента Світового конгресу українців Стефан Романів і Олена Кошарна, голова «Меморіалу» Степан Кубів та інші шановані в Україні та світі особи.

«Музей Голодомору – про минуле заради майбутнього» – так називається проект створення меморіального комплексу. У цій назві криється дуже важливий меседж усім поколінням. Тому що допустити таку катастрофу ще раз не можна. Геноцид проти мільйонів жителів нашої землі. Пам’ять про цю трагедію закладена в кожному українцеві – у генетичному коді кожного з нас. Меморіальний комплекс – це данина всім, хто постраждав у 1932–1933 роках. 7 мільйонам українців, які загинули внаслідок спланованого геноциду. «Фармак» – українська компанія, і нам край важливо зберегти історію нашої країни. Така трагедія, як голодомор, має бути в пам’яті кожного, хто живе в Україні. Цей меморіал стане місцем, де люди будуть бачити та чути правдиву історію про геноцид українського народу і його незламність. Щоб кожен пам’ятав і такі страшні трагедії не повторювалися ніколи», – зазначила Філя Жебровська, Голова Наглядової ради АТ «Фармак».

Відкриття Музею заплановано до 90-х роковин Голодомору – 2023-го року.

Нагадаємо, у 2016 році Україна повернулася до будівництва другої черги меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору – власне, Музею Голодомору. Тоді з’явилася ідея створити благодійний фонд і мотивувати до підтримки проекту людей, які мають таку можливість і бажання. Три громадські організації та ініціативи – Світовий конгрес українців, Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса, Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору – геноциду 1932–1933 років – ініціювали створення фонду як інструменту для реалізації цього унікального та статусного музейного й культурного проекту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,88
40,96
EUR
44,27
44,38
PLN
10,28
10,32
Оголошення
live comments feed...