
13:27, 31 жовтня 2019 р.
Як приготувати смачні та корисні страви з гарбузом: 4 прості рецепти
Традиційно одним з найпопулярніших овочів восени є гарбуз, який часто використовують для приготування різних страв.
Кореспондент 032.ua дізнався у консультантки зі здорового харчування Ольги Дорош прості та цікаві рецепти страв з гарбуза, які допоможуть урізноманітнити домашнє меню.

Ольга Дорош, фейсбук
Як зазначила Ольга Дорош, страви з гарбуза не тільки смачні, але й корисні. Адже він малокалорійний, але багатий харчовими волокнами, які "чистять" кишечник. Також гарбуз добре сприяє травленню та підвищує імунітет. Регулярне вживання допомагає боротись із набряками, нормалізує тиск та обмін жирів в організмі, рівень холестерину. Цікаво, що гарбуз містить речовини, які сповільнюють процес старіння. Варто зазначити, насіння багате цинком, а це здорові зуби, волосся, нігті. Отож, пропонуємо чотири смачні та корисні рецепти з гарбузом:
Сироїдський крем-суп з гарбуза

Інгредієнти:
- 250г. гарбуза;
- 4 ст. л. насіння гарбуза;
- 2-3 ст. л. грубої кокосової стружки;
- 100 г сирого кабачка, також можна використати болгарський перець, авокадо;
- 250мл. води чи рослинного молока, найсмачніше з кокосовим чи мигдальним;
- Спеції: сіль, перець, куркума (0,5 ч.л.), мускатний горіх (на кінчику ножа).
Спосіб приготування: овочі почистити та нарізати на невеликі шматки та помістити в чашу блендера. Додати інші інгредієнти та воду та збити до однорідності. Подавати із свіжонарізаною броколі чи зеленню, для прикладу, кінзою або петрушкою.
Крем-суп з гарбуза і кураги

Інгредієнти:
- 500г. гарбуза;
- 1 середня морква;
- 1 цибулина;
- 50г. соковитої кураги;
- 30г. олії;
- 1 ст. л. соку лимона;
- 500мл.овочевого бульйону, можна додати звичайного бульйону чи кокосового молока;
- Спеції: сіль, перець, розмарин, куркума, тертий імбир та часник (1-2 зубчики).
Спосіб приготування: гарбуз і моркву порізати на шматки, посолити, додати розмарин та олію. Після цього потрібно перемішати й поставити запікатись в духовку або помістити в мультиварку, ввімкнувши режим "овочі". Також, за бажанням, можна тушити в каструлі. На олії, що залишилась, на середньому вогні, підсмажити дрібно нарізану цибулю, до неї додати імбир та часник, а також подрібнену курагу. Перекласти пропечені овочі та цибулю в блендер, потім поступово додавати бульйон та збивати до пюре. Після цього, по смаку додати спеції та сік лимона. Рекомендовано бульйон додавати поступово, щоб отримати ідеальну для вас консистенцію.
Тушкований гарбуз з індичкою чи куркою

Інгредієнти:
- 300г. птиці;
- 500г. гарбуза;
- 20г. розтопленого вершкового масла;
- 1 ч. л. меду;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 2-3 ст. л. нарізаної свіжої зелені;
- Спеції: сіль, суміш перців, розмарин.
Спосіб приготування: м'ясо та гарбуз нарізати невеликими кубиками. Потім додати спеції та поставити в мультиварку на режим «овочі» або в духовку. У блендері потрібно зробити соус: збити мед, сік лимона, трохи солі, зелень та топлене вершкове масло. По приготуванню полити готові курку з гарбузом. Важливо, щоб ваш гарбуз "не розвалювався".
Запечений гарбуз з травами

Інгредієнти:
- 500г. гарбуза;
- 1-2 зубчики часнику;
- 2-3 ст. л. олії;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- Спеції: сіль, суміш перців, коріандр, розмарин.
Спосіб приготування: гарбуз разом із шкіркою порізати на невеликі скибки, викласти їх на пергамент в формі для запікання. Приготувати соус з часнику, лимонного соку, та спецій і полити ним скибки. Розігріти духовку до 200° та запікати 40-50 хв при 180°. Після того, як гарбуз запечеться, потрібно посипати свіжонарізаною кінзою чи петрушкою.
Додамо, їжа безпосередньо впливає на роботу мозку, адже він потребує не лише відпочинку, але і збалансованого харчування.
Нагадаємо, раніше кореспондент 032.ua розповів про 5 корисних рецептів солодощів без цукру, які можна швидко приготувати.
Всі фото страв з відкритих джерел.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:05
Вчора
ТОП новини
Оголошення
08:42, 19 квітня
12:46, 16 квітня
20:23, 20 квітня
52
11:31, 8 квітня
live comments feed...
Коментарі