• Головна
  • Солодощі без цукру: 5 корисних рецептів
13:34, 29 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Солодощі без цукру: 5 корисних рецептів

Для багатьох людей головною проблемою при схудненні є відмова від солодкого. Відтак, ця заборона призводить до "зриву". Щоб не виникало таких проблем - варто розглянути рецепти корисних солодощів без цукру.

Спеціалістка зі здорового харчування Юлія Крілик розповіла кореспонденту 032.ua низку рецептів смачних десертів, які можна швидко приготувати.

 Бананове печиво

Фото: srecetas.es

Фото: srecetas.es

Інгредієнти:

  • 130 г. банана без шкірки;
  • 70 г. вівсяних пластівців;
  • 25 г. гіркого шоколаду;
  • 2 краплі екстракту ванілі;
  • 20 г. кунжуту

Спосіб приготування: банан "роздавити" виделкою, додати пластівці, ретельно все перемішати. Після цього, як ви перемішали інгредієнти, потрібно додати розтоплений шоколад та екстракт ванілі, знову все перемішати. Залишити на 10 хвилин, а потім - розділити суміш на частини, сформувати невеликі кульки та обваляти їх в кунжуті. Застелити деко пекарським папером та викласти на нього підготовлені кульки. Випікати 20-25 хвилин в розігрітій духовці до 180°. 

Шоколадний мафін

Фото: askme.zone

Фото: askme.zone

Інгредієнти:

  • 250 г. цільнозернового борошна;
  • 10 г. розпушувача;
  • 4 ч. ложки кокосового цукру;
  • 4 ст. ложки масла ГХІ (різновид очищеного пряженого масла);
  • 200 г. яблука;
  • 150 г. гіркого шоколаду;
  • 1 ст. ложка органічного какао-порошку;
  • щіпка ванілі;
  • ягоди та м’ята для прикраси.

Спосіб приготування: натріть на крупній тертці яблуко, після чого, до потертого яблука, додайте масло, кокосовий цукор, ваніль та перемішайте, поки цукор не розчиниться. Потім додайте суміш борошна, розпушувача та какао та знову перемішайте. Шоколад натріть на крупній тертці та додайте його в тісто.  Покладіть тісто в змащені маслом форми для мафінів. Випікати потрібно 20-25 хвилин при температурі 180°. Після того, як ваші мафіни будуть готові -  прикрасьте м’ятою та свіжими ягодами.

Печиво з мигдального борошна

Фото: gurman.co.ua

Фото: gurman.co.ua

Інгредієнти:

  • 1,5 стакани мигдального борошна;
  • 1-2 ст. ложки розтопленої кокосової олії;
  • 0,3 стакана кокосової стружки;
  • 1 ч. ложка екстракту ванілі;
  • 2 ст. ложки кленового сиропу;
  • 0,3 ч. ложки розпушувача та лимонного соку.

Спосіб приготування: форму для випікання застелити пергаментом. Духовку розігріти до 170°. Всі компоненти перемішати та руками сформувати ваше печиво. Якщо хочете хрусткий десерт, то потрібно робити тоненькі кульки, а для м’якого – товстіші. Також за смаком можна посипати ваше печиво кунжутом. Випікати в залежності від товщини кондитерського виробу, орієнтовно від 15 до 30 хвилин.

Кокосове печиво без цукру, глютену і молока

Фото: placok.info

Фото: placok.info

Інгредієнти:

  • 70 г. кокосової стружки, яку передчасно потрібно "замочити" на декілька годин;
  • 1 ст. ложка насіння чіа;
  • Родзинки (можна інші сухофрукти або без);
  • 4 ст. ложки без гірки рисового борошна.

Спосіб приготування: кокосову стружку замочити кип'ятком на 15 хвилин, потім злити воду. Насіння чіа заливаємо водою у співвідношенні 1:3, щоб вони розбухли приблизно на 10 хв. Родзинки "вимочуємо" у воді, щоб вони були м’які. Далі в ємності потрібно змішати кокосову стружку,насіння чіа, роздинки, а також просіяти рисове борошно та додати до інгредієнтів. Ретельно все перемішати та сформувати кульки. Викладіть їх на деко та залиште в  розігрітій духовці до 25 хвилин при температурі 160°.

Печиво з нутового борошна

Фото: foodandmood.com.ua

Фото: foodandmood.com.ua

Інгредієнти:

  • 80 г. кокосової стружки;
  • 150 г. кокосової олії;
  • 200 г. нутового борошна;
  • 200 г. кукурудзяного борошна;
  • 100 г. кокосового цукру;
  • 1 яйце;
  • 1,5 ч. ложки розпушувача;
  • 300 мл. будь-якого соку;
  • 0,3 ч. ложки солі;
  • 1 ч. ложка апельсинової цедри;
  • ванільна есенція за смаком.

Спосіб приготування: яйце розтерти з цукром, до інгредієнтів додати олію та сік. А після цього варто додати в ємкість всі сухі складники та ретельно перемішати тісто ложкою. Руками зробити невеликі кульки та за бажанням обваляти в кунжуті. Випікати в духовці при 180° до золотистого кольору.

Додамо, їжа безпосередньо впливає на роботу мозку, адже він потребує не лише правильного відпочинку, але і збалансованого харчування. Кореспондент 032.ua також дізнався в експертки зі здорового харчування, які продукти потрібно вживати, аби покращити здоров’я мозку, пам’ять та увагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #рецепти #печиво #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...