• Головна
  • У Львові планують запровадити 5 зон паркування: як це працюватиме
20:28, 19 жовтня 2019 р.

У Львові планують запровадити 5 зон паркування: як це працюватиме

У Львові розмірковують над впровадженням концепції з 5 паркувальних зон по місту.

Кореспондент сайту 032.ua дізнавався, як зараз паркують автомобілі львів’яни та що передбачає нова концепція.

Так, ухвалою Львівської міської ради від грудня 2011 року №1072 передбачено, що у місті діє дві зони паркування - центральна і територія поблизу неї.  Перша зона паркування у центрі Львова обмежена вулицями: Франка, Грушевського, Мартовича, Стефаника, Словацького, Січових Стрільців, Університетська, Лепкого, Городоцька, Торгова, Князя Осмомисла, Гонти, Кривоноса, Винниченка, площею Соборною. Друга паркувальна зона - територія міста від першої паркувальної зони до межі Львова.

Інша міська ухвала №120 від січня 2011 року встановлює тарифи на паркування транспортних засобів. При цьому, основним оператором парковок у місті є ЛКП “Львівавтодор”. Вартість паркування у центрі Львова для автомобілів коливається на рівні 15 - 20 грн за годину, у другій зоні - 5 грн за годину. Туистичні автобуси платять по 50 грн за годину паркування, а на території аеропорту "Львів" тариф на рівні 20 грн за годину.

Окрім цього, у центрі Львова діє пільговий тариф для мешканців - по 3 грн за годину, а у вихідні та святкові дні, а також з 19 до 8 години у робочі дні плата за паркування не стягується.

Як розповів начальник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів у інтерв’ю для 032.ua, проект 5 зон паркування у Львові та нові тарифи для них паралельно розробляються управлінням та готуються до винесення й затвердження сесією ЛМР. З громадськістю це питання також планують обговорювати.

Концепція передбачає збереження першої зони паркування - це площа Ринок з пішохідною зоною та довколишні вулиці; а також другої зони в межах Малого транспортного кільця, що становить близько 500 метрів у радіусі від головної площі міста.

За словами Ореста Олеськіва, ідея створення Малого транспортного кільця не нова, вперше вона з’явилася на кресленнях ще 1940-х років, розмірковували над її впровадженням і у 1980-х роках. Зараз теж тривають активні обговорення щодо кількості смуг на вказаних вулицях, облаштування місць для паркування, вирішення проблеми з корками. Попередньо, Мале транспортне кільце пролягатиме по вулицях: Винниченка, Кривоноса, біля “Добробуту” по Городоцькій, біля університету ім. Івана Франка, по вул. Стефаника, Дудаєва і - назад до вул. Івана Франка.

Третя зона паркування територіально співпадатиме з центральною частиною міста, де присутня історична забудова. Четверта зона паркування включає в себе все, що лишається поза третьою зоною паркування - аж до межі Львова.  П’ята зона паркування - “функційна”, і включає в себе стратегічні об’єкти, місця притягання великої кількості людей: аеропорт, автостанції, автобусний і залізничний вокзали тощо.

Для кожної зазначеної зони розроблять окремий тариф на паркування, діятиме абонемент для мешканців, який можна буде отримати після відправлення заявки.

“Всі говорять, що у нас мають бути збудовані паркінги, але в той же час їх неможливо збудувати, коли немає порядку на вулицях з паркуванням. І більше схиляється до того, що треба спочатку навести порядок на вулицях, а тоді вже з’явиться можливість зведення паркінгів. Потрібно організовувати паркування, і унеможливити його, де це заборонено ПДР, у тому числі й штрафами. На це потрібно  багато організаційної роботи: проведення конкурсів на паркування, визначення операторів, які будуть працювати відцентровано, там де є найбільший попит. Наразі у нас попит перевищує пропозицію - це ми бачимо особливо в центрі, де всі вулиці й хідники запарковані і майже все місто - суцільний паркінг”, - пояснив Орест Олеськів.

Нагадаємо, раніше кореспондент сайту 032.ua розповідав, де у Львові дозволено паркуватись.

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #авто #транспорт #паркування #зонування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...