• Головна
  • “Львівелектротранс” закупить тролейбуси з автомномним ходом
12:02, 16 жовтня 2019 р.

“Львівелектротранс” закупить тролейбуси з автомномним ходом

ЛКП “Львівелектротранс” має намір закупити для міста тролейбуси з автономним ходом. Вони будуть обладнані батереями, які дозволятимуть їздити навіть там, де немає контактної мережі або коли зник струм.

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

Під час останнього засідання сесії Львівської міської ради (ЛМР) 10 жовтня депутати прийняли ухвалу, яка містить угоди про наміри співпраці ЛМР, “Львівелектротрансу” та “Львівавтодору” із Міжнародною фінансовою компорацією (МФК) щодо цього питання. Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що йдеться про закупівлю тролейбусів з автоновмним ходом.

Тролейбуси ми плануємо купувати з автономним ходом, нам не треба буде купувати нову контактну мережу, де можна буде такі тролейбуси запускати. Ця закупівля буде в рамках 2021 року. Це довга процедура, яку треба пройти. ЄБРР, ЄІБ, МФК — всі вони є нашими партнерами, дають грантову підтримку, найкращу відсоткову ставку. Вони готові з нами працювати. Тепер ми повинні дати старт. Їхні фахівці нам поможуть зробити експертизу", — процитувалаАндрія Садового пресслужба Львівської міськради.

Як пояснив у коментарі для 032.ua речник ЛКП “Львівелектротранс” Іван Бондар, ці тролейбуси зможуть їхати і там, де немає контактної мережі.

Ці тролейбуси обладнані батареями, які при русі заряджаються від контактної мережі. І завдяки цьому вони можуть продовжити рух навіть коли вимикається електрострум, або коли треба об'їхати місце ДТП. Але головна їхня перевага в тому, що маршрути з ними можна продовжити до місць, куди взагалі не прокладено контактної мережі. Наприклад, не лише до Стрийського автовокзалу, а й до ТРЦ King Сross Leopolis”, — пояснив Іван Бондар.

За його словами, задля реалізації цього проекту мерія знову звертатиметься до міжнародних фінансових організацій, як наприклад, Європейського банку реконструкції і розвитку. І лише коли буде відомий розмір фінансування проекту, стане відомо, скільки таких тролейбусів закупить місто. Наразі мають намір закупити 100 одиниць рухомого складу, однак їх може бути менше.

Нагадаємо, вже в листопаді цього року на вулиці Львова виїдуть 50 нових низькопідлогових тролейбусів. Також Львів планує закупити ще 10 нових трамваїв та 100 автобусів. Цю закупівлю провели в межах кредиту ЄБРР на 50 млн євро. Окрім закупівлі траснпорту, за ці гроші також оновлять контактні мережі та проведуть реконструкцію вул. Шевченка. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #транспорт #тролейбуси #"Львівелектротранс"
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...