• Головна
  • У салонах львівських тролейбусів та трамваїв встановлять камери відеоспостереження
17:19, 15 жовтня 2019 р.

У салонах львівських тролейбусів та трамваїв встановлять камери відеоспостереження

У салонах усіх львівських трамваїв та тролейбусів планують встановити систему відеоспостереження. У такий спосіб керівництво ЛКП “Львівелектротранс” має намір підвищити рівень безпеки пасажирів.

Про намір обладнати відеокамерами міський електротранспорт у понеділок, 14 жовтня, повідомили на сторінці ЛКП “Львівелектротранс” у Facebook.

За задумом, це суттєво полегшить встановлення осіб кишенькоивх злодіїв та зловмисників, які завдають шкоду пасажирам. Йдеться зокрема про інцидент, який трапився 13 жовтня у трамваї №8, коли кишенькові злодії порізали ножем львів'янина.

“Служба безпеки ЛКП "Львівелектротранс" активно співпрацює зі слідчими для якнайшвидшого встановлення осіб, що вчинили напад на пасажира, — йдеться у повідомленні на сторінці комунального підприємства. — Станом на сьогодні, камери відеонагляду встановлені в усіх кабінах водія. У найближчі дні очікуємо декілька комплектів відеонагляду для тестування в салонах рухомого складу (на зразок тих, що встановлені у вагонах Київського метрополітену)”.

За словами речника ЛКП “Львівелектротранс” Івана Бондаря, керівництво підприємства і раніше мало намір встановити систему відеоспостереження, а випадок у трамваї №8 лише довів необхідність цього. Як повідомив Іван Бондар у коментарі для 032.ua, у найближчі дні система відеоспостереження запрацює у кількох одиницях міського електротранспорту. Згодом нею обладнають увесь рухомий склад — а це близько 120 трамваїв та тролейбусів.

“Потрібно орієнтовно чотири камери на один рухомий склад. Комплект камер разом з кабельною мережею, усім іншим обладнанням та монтажем для однієї одиниці рухомого складу коштує близько 20 тис. грн. В найближчі дні ми очікуємо перші три комплекти. Вони будуть змонтовані, пройдуть тестові випробування і вже тоді вони ми зможемо говорити про подальшу закупівлю”, — сказав Іван Бондар. 

Окрім того він додав, що вартість камер у кабіні водія коливається від 2,5 до 3,5 тис. грн. Проте вони знімають не лише ситуацію на дорогах, а й записують звук. Це дозволяє моніторити поведінку водіїв.

Нагадаємо, на площі Двірцевій у Львові облаштували платформи для зупинки громадського транспорту.

Авторка: Юлія Л.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #трамвай #тролейбус #електротранспорт #Львівелектротранс
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...