• Головна
  • Культова львівська кав’ярня “Вірменка” відзначає 40-річчя, - ФОТО
20:36, 11 жовтня 2019 р.

Культова львівська кав’ярня “Вірменка” відзначає 40-річчя, - ФОТО

11 жовтня культова львівська кав’ярня “Вірменка” відзначає 40-ву річницю з моменту заснування. З цієї нагоди у закладі влаштували дводенне свято, 11 та 12 жовтня.

Як розповіла у коментарі для 032.ua директорка закладу Іванна Турків, з нагоди ювілею, у закладі влаштовують маленьку вікторину з призами, слайд-шоу з архівними фото, концерт та вечір спогадів.

Зокрема, відвідувачі зможуть побачити добірку світлин від популярного львівського фотографа Віллі Фургало, на яких зображене життя “Вірменки” від 1979 року до кінця 1990-х років, почути спогади постійних клієнтів кав’ярні, скуштувати святкового торта і почути виступи гуртів: ZSL (Zeppelin Strasse Lemberg), "Gloria band", “Барви Блюзу”, “Шейк”, “Wszystko”, “Калич і Стара Школа”.

“Нам надзвичайно приємно, що у “Вірменку” навідуються люди з мистецьких та неформальних кіл, які вже 40 років не зраджують нашому закладу. Це досить відомі музиканти, митці, лідери неформальних об’єднань та хіппі…”, - пояснила Іванна Турків.

Директорка “Вірменки” зазначила, що історія кав’ярні розпочалася ще 1979 року, коли заклад називався “Кофейня на Вірменській”. Але на відміну від інших радянських закладів, у цьому кафе можна було вільно висловлювати свої думки, обмінюватися нелегальною (на той час) літературою. Кілька разів її мало не закрили, бо радянські сили робили можливе й неможливе, щоб очорнити заклад, втім “Вірменка” пережила все. Заклад  змінив кількох власників, але усі вони підтримували історію культового кафе.

“Наш заклад відомий і за кордоном. На початку тижня до нас приходили гості з Австралії, котрі прочитали про “Вірменку” в австралійсько-українській газеті, яку заснували вихідці зі  Львова. Було дуже приємно, що нас можуть згадувати так далеко”, - зауважила директорка.

Іванна Турків підкреслила, що є у “Вірменки” багато друзів з-за кордону, які часто навідуються в кав’ярню. Нещодавно в закладі виступив гурт Simpaticos з Норвегії, і за словами директорки кафе, музиканти колись познайомились у “Вірменці” та вирішили разом виступати. При цьому, усі перформанси у закладі - безкоштовні, тож охочі можуть будь-коли прийти й послухати цікаву музику.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав свої враження від екранізації твору Івана Франка "Захар Беркут".

Фото: Вілі Фургало та “Вірменки”/Facebook

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #культура #Вірменка #кава #заклад #історія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...