• Головна
  • 10 нововведень, які запровадять у Львові в жовтні
20:11, 30 вересня 2019 р.

10 нововведень, які запровадять у Львові в жовтні

Традиційно, на початку нового місяця, кореспондент сайту 032.ua підготував для львів’ян добірку нововведень та змін, які відбудуться у Львові та Україні. Пропонуємо дізнатися про десяток змін, про які варто пам’ятати львів’янам у жовтні.

Автобус №19 курсуватиме за новим маршрутом

27 вересня, у Львові скорегували маршрут руху автобуса №19. За новою схемою автобуси курсуватимуть не по вул. Дж. Вашингтона, а по вул. Пасічній.

Водії мають вмикати світло фар

З 1 жовтня по 1 травня водії всіх механічних транспортних засобів повинні вмикати денні ходові вогні, у разі їх відсутності - ближнє світло фар. Це правило є обов'язковим для виконання у будь-який час доби.

1, 2 та 5 копійок виведуть з обороту

З 1 жовтня 2019 року монети номіналом 1, 2 та 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та будуть вилучені з готівкового обігу. До 30 вересня 2020 року їх можна буде здати у будь-які відділення українських банків. Зібрані монети переплавлять. Пізніше планують вивести з обігу монету номіналом 25 копійок.

Подорожчають тарифи на воду

17 вересня НКРЕКП затвердила нові, вищі тарифи на водопостачання та водовідведення. Відтак, уже в жовтні для львів’ян “водні” послуги подорожчають, в середньому на 2 грн/міс. Тобто якщо до цього мешканці Львова платили по тарифу 14,61 - 15,73 грн/м³ за послуги “Водоканалу”, то тепер платитимуть в середньому по 16 - 17 грн/м³.

Стартує осінній призов

З 1 жовтня до 31 грудня 2019 року триватиме осіння призовна кампанія. Громадян призовного віку сповіщатимуть про необхідність відвідати військкомати. У разі неявки, призовнику загрожує адміністративна відповідальність.

Українці перейдуть на зимовий час

Нагадуємо, що в Україні щороку переводять годинники на зимовий та літній час. У ніч з 26 на 27 жовтня о 4 годині ранку доведеться перевести стрілки годинника на годину назад, тобто на 3:00. Сайт 032.ua також розповідав про поради від експертки, як полегшити перехід на зимовий час.

Львів’яни зможуть літати в ОАЕ, на Кіпр та до Праги

З 26 жовтня компанія SkyUp почне возити пасажирів зі Львова в Шарджу (ОАЕ). Польоти здійснюватимуть щосереди та щосуботи до 28 березня 2020 року. Вартість квитків оцінюють у 118 євро (приблизно 3215 грн).

Окрім цього, з 17 жовтня українська авіакомпанія SkyUp планує відкрити рейс зі Львова до Праги. Перельоти до столиці Чехії відбуватимуться щочетверга та щонеділі, вартість квитків починається від 992 гривень.

Із 28 жовтня угорський лоукостер Wizz Air відкриє зі Львова до Ларнаки (Кіпр) нові рейси. Ціни на квитки починаються від 719 грн в одну сторону. Перельоти відбуватимуться двічі на тиждень, щопонеділка та щоп'ятниці.

З’явиться нова купюра - 1000 гривень

Із 25 жовтня Національний банк введе в обіг банкноту нового найвищого номіналу – 1 000 гривень. На лицьовій стороні нової банкноти буде зображено портрет Володимира Вернадського, а на зворотній стороні – будівлю Президії Національної академії наук України. У НБУ появу нової банкноти пояснили зростанням рівня доходів і цін.

Запрацює станція компостування відходів

У Львівській мерії пообіцяли з жовтня запустити міську станцію компостування відходів, де утилізуватимуть опале листя та “зелені” відходи. Відповідний майданчик мають облаштувати на вул. Пластовій, неподалік від майбутнього сміттєпереробного заводу. Раніше повідомлялось, що Станція має запрацювати у серпні, але місцева влада не вклалася в дедлайн.

Банківські рахунки відкриватимуть за стандартом IBAN

Україна поступово переходить на міжнародний номер банківського рахунку (IBAN), який з 31 жовтня стане обов’язковим і єдиним реквізитом. До кінця місяця підприємців проситимуть перейти на новий формат та прийматимуть документи за старим зразком, але нові рахунки відкриватимуть лише за стандартом IBAN.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав, скільки українці будуть відпочивати у жовтні та які свята відзначатимуть.

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #нововведення #зміни #жовтень #тарифи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...