• Головна
  • “IT-клімат у Львові вважаю одним з кращих в Україні”: львівська програмістка про свою роботу
13:06, 13 вересня 2019 р.

“IT-клімат у Львові вважаю одним з кращих в Україні”: львівська програмістка про свою роботу

Сьогодні, 13 вересня, в Україні святкують День програміста. У переліку перспективних професій напрям інформаційних технологій займає особливе місце, а Львів вважається одним із провідних міст у цій галузі.

З нагоди свята, кореспондент 032.ua поспілкувався з львівською айтішницею – Романою (прізвище не вказуємо за її проханням) та дізнався, як дівчині працюється у сфері IT. 

Романа, фото 032.ua надала героїня матеріалу

Романа працює у царині інформаційних технологій вже 5 років. Дівчина закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка та працює зараз в одній з IT-компаній у Львові. Ми поспілкувалися з Романою та дізналися про всі тонкощі IT-сфери, а також чи бувають емоційні вигорання та як з ними боротися. 

Які переваги  роботи в сфері ІT? 

Переваг багато. Насамперед,це гнучкий робочий графік, можливість працювати вдома або як фрілансер, тобто кожного разу в іншій країні, чи то місті. Можливі відрядження в інші країни, а це - хороший обмін досвідом, адже можна поспілкуватися та співпрацювати зі спеціалістами з різних країн. Спілкування з людьми, які компетентні у всіх темах, чи то техніка, чи то інновації, мистецтво або фінанси, наука чи електроніка, - список дуже великий і обширний. Також перевагою є  різноманітні тімбілдинги, корпоративи, які щоразу нові та тематичні. Це - курси по саморозвитку, іноземні мови, програмування, тренінги, які, зазвичай, безкоштовні. Також важливо, що це постійний саморозвиток, щоб бути конкурентноспроможним на ринку ІТ. 

А як жінці в IT,  чи відчуваєте перевагу над чоловіками?  

Насправді, у цій сфері всі рівні, ніякої переваги не відчувається. Головною ознакою виступає конкурентноспроможність робітників, незалежно від статі. 

Якби професія програміста оплачувалася на рівні середньостатистичної ЗП в Україні, чи хотіла би далі програмувати?  

Так, я б і далі працювала в цій сфері. А чому б і ні? Адже  я знаю цю роботу найкраще, тому нічого би не змінювала. 

Чи бувають емоційні  вигорання?  

Звісно, що бувають, але не так часто. Є інколи стреси, небажання працювати, як і в будь-якій іншій професії. Щоб побороти цю емоційну напругу можна поїхати у відпустку, попрацювати в іншому середовищі, також практикується творча відпустка. Зазвичай я намагаюся не працювати на вихідних, щоб зменшувати вигорання, а також не засиджуватися на роботі. Постійно намагаюся освоїти щось нове, а це стимулює повертатися до роботи з новими силами. 

Як оцінюєш  IT-клімат у Львові?

В принципі, я вважаю його одним з найкращих в Україні.  Адже досить добре розвинута ця сфера у Львові, існує багато заходів, як для програмістів, так і для менеджерів. Також важливо, що можна завжди знайти, куди піти та з ким поспілкуватися. 

Додамо, в день, коли програмісти відзначають своє професійне свято, кореспондент сайту032.ua пропонує своїм читачам трохи посміятися та подивитись, як жартують соцмережі про айтішників.  Переглядайте фотожаби ТУТ.

Довідка: День програміста відзначається на 256-й день року 13 вересня, а якщо рік високосний 12 вересня. Дату святкування обрали не випадково, вона символічна і тісно пов'язана із ІT-світом. Адже 256   це максимально можливе число елементів будь-якої системи з 8-бітним кодуванням.

Нагадаємо, раніше кореспондент сайту 032.ua розповідав, як створювали одну з перших ІТ-компаній у Львові - “ELEKS”. Львівська ІТ-компанія “ELEKS” станом на нині налічує більше 1400 працівників та є однією з найбільших не лише у місті, але й в Україні. З чого все почалося, як формувалася команда, куди рухатись людям, які тільки планують стартувати, який найбільший факап і скільки він коштував про це та інше  у матеріалі

Авторка: Катерина Тополюк

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #ІТ #інтерв'ю #програмування #День програміста #айтішник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...