• Головна
  • Винзавод на Погулянці продають на аукціоні за 6 млн грн
19:12, 8 серпня 2019 р.

Винзавод на Погулянці продають на аукціоні за 6 млн грн

Колишній завод “Укрвино”, що на вулиці Погулянка, 26 у Львові, виставили на аукціон за стартовою ціною 5,98 млн грн.

Про це повідомили “Наші Гроші. Львів”.

Винний завод на Погулянці є майном збанкрутілого державного підприємства “Львівське агроторгове підприємство”. Аукціон проведуть 4 вересня 2019 року у Дніпрі, торги проводитиме Українська універсальна біржа” (хоча їхній офіс є у Львові). Планують продати майновий комплекс, загальна площа якого складає 11 612 кв.м — це 11 промислових приміщень заводу та комунікації. Сама ж земельна ділянка не продається і право власності на неї покупцю не переходить. Тож покупцю доведеться самостійно вирішувати питання про оформлення права власності (користування) земельною ділянкою.

Винзавод на Погулянці продають на аукціоні за 6 млн грн, фото-1

Оголошення про проведення аукціону розмістили  на сайтах Вищого господарського суду України та Міністерства юстиції України лише 5 серпня 2019 року о 12:26 та 16:07 відповідно. А на сайті біржі оголошення про проведення цього аукціону немає. Заявки на участь в аукціоні приймали включно до 16:00 7 серпня, тобто лише протягом 3 днів.

Щоби взяти участь в аукціоні потенційні учасники повинні були сплатити гарантійний внесок у розмірі 10% від стартової вартості майна - 598,56 тис. грн. І зробити це було потрібно також до 7 серпня.

За словами арбітражного керуючого Ігоря Шимчишина, такий короткий термін був впроваджений саме біржою. Однак на біржі цю інформацію заперечили. Водночас представниця Української універсальної біржі Ольга, яка відмовилася називати своє прізвище, розповіла, що така кількість днів для реєстрації учасників була запропонована саме ліквідатором. Жінка відмовилась назвати кількість зареєстрованих учасників, пояснюючи це конфіденційністю інформації. Попри те, Ігор Шимчишин зазначив, що немає інформації про кількість учасників аукціону.

Винзавод на Погулянці продають на аукціоні за 6 млн грн, фото-2

Джерело скріншотів: Наші Гроші. Львів.

Довідково: “Львівське агроторгове підприємство” у 2016 році визнали банкрутом, тоді ж і відкрили ліквідаційну процедуру. Проте Комітет боржників (ті, кому підприємство було винне гроші) не задовільнив такий хід подій, тому справа ще тривалий час продовжувалась в судах. Проте відновити сплатоспроможність підприємства не вдалось.

У жовтні 2017 року депутати ЛМР від “Самопомочі” звернулися до Прем’єр-міністра України та Міністра аграрної політики та продовольства з проханням передати у власність територіальної громади Львова зруйновані приміщення винзаводу. Проте відповіді не отримали.

У 2018 році було проведено судову будівельно-технічну експертизу експертно-розрахунковим бюро ТзОВ «Серб». Згідно з її висновком, всі будівлі “Львівського агроторгового підприємства» перебувають в аварійному стані, фізичний знос становив 80-100%. На засіданні комітету прийняли рішення таки визнати підприємство банкрутом та призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Ігоря Шимчишина.

А вже 11 липня 2019 року Господарський суд Львівської області визнав підприємство банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру. Суд також зобов’язав оприлюднити оголошення про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України. Менш ніж через місяць тут також з’явилось оголошення про продаж  майна.

Зазначимо, “Львівське агроторгове підприємство” заснували на базі заводу “Укрвино”, яке виробляло колись популярний у Львові вермут “Квіти Погулянки”. В свою чергу “Укрвино” працювало на місці колишньої броварні Яна Кляйна.

Читайте також: Вгадай район Львова по мозаїці, - ТЕСТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...