• Головна
  • IBAN: в Україні запровадили міжнародний номер банківського рахунку
20:11, 6 серпня 2019 р.

IBAN: в Україні запровадили міжнародний номер банківського рахунку

Україна стала на крок ближчою до Євросоюзу: з 5 серпня 2019 року запровадили міжнародний номер банківського рахунку (IBAN), який формується з 29 символів.

Як повідомили у прес-службі Нацбанку, International Bank Account Number (IBAN) є стандартною системою банківського рахунку в країнах ЄС, який має спрощувати операції між банками різних держав.

В Україні з листопада 2019 року його застосування стане обов'язковим, а з розрахункових документів виключать реквізит "код банку", оскільки IBAN вже містить таку інформацію.

Читайте також: Забудова замість скверу на Горбачевського: що відомо про ситуацію зараз

IBAN-код формується з 29 літерно-цифрових символів, які поділяються умовно на дві групи: перші 10 знаків - це код країни, контрольне число й код банку (наприклад, UA - це Україна), далі 2 захисні символи та ще 6 цифр - код МФО банку. Друга група символів (19 знаків) - це безпосередньо номер рахунку клієнта банку.

IBAN: в Україні запровадили міжнародний номер банківського рахунку, фото-1

Слід зазначити, що з 5 серпня по 31 жовтня 2019 року банки прийматимуть документи за старими реквізитами та повідомлятимуть контролюючі органи про зміну рахунків клієнтів. Окрім цього, усі нові рахунки відкриватимуть за стандартом IBAN.

Клієнти банків до 31 жовтня включно в документах на переках коштів ще можуть заповнювати реквізити по-старому, але з 1 листопада у реквізитах зазначатиметься лише номер рахунку платника/отримувача за стандартом IBAN.

IBAN: в Україні запровадили міжнародний номер банківського рахунку, фото-2

Читайте також: 30 речей, які варто встигнути зробити львів’янам до кінця літа

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #банк #економіка #IBAN
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...