• Головна
  • Львів перейняв повноваження з вивезення ТПВ з міста
17:36, 1 липня 2019 р.

Львів перейняв повноваження з вивезення ТПВ з міста

Від сьогодні, 1-го липня, Львову повернули повноваження з вивезення ТПВ у місті. 

Про це повідомляє прес-служба ЛМР. 

Львів перейняв повноваження з вивезення ТПВ з міста, фото-1

Фото: solvetpv.lviv.ua

Читайте також: Як Львів відзначив День молоді, - ФОТО

Нагадаємо, з липня 2017 року, терміном на 2 роки, ці функції були передані Львівській ОДА. Згідно з підписаним Меморандумом між містом і областю, Львівська міська рада щороку оплачувала області 300 млн грн за вивезення твердих побутових відходів.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак, повернувши повноваження з поводження з відходами, мерія працюватиме з чинними перевізниками. Договори з ними продовжили до 1-го жовтня. Перевізникам місто відшкодовуватиме витрати на вивезення ТПВ на полігони на далекі відстані, а містам, які прийматимуть ТПВ зі Львова, надаватимуть субвенцію.

«Найближчим часом ми оголосимо конкурс на визначення перевізників. На конкурс можуть подаватись і інші компанії, крім діючих. Але через внесені зміни у закон про житлово-комунальні послуги, ми проведемо конкурс, але він в основній частині буде стосуватися будинків, які ще не списані і перебувають на балансі ЛКП. Будинки, які списані, і які або створили ОСББ, або перейшли на самоуправління, мають право самі вибирати, хто буде у них надавачем послуг з вивезення відходів.

Законом також передбачено, що до 1 травня 2020 року всі будинки мають перейти на самоуправління. На сьогодні у Львові списано приблизно 45% будинків", — зазначив Сергій Бабак. 

Додамо, сьогодні стало відомо, що перші підготовчі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові розпочнуть наприкінці літа.

Читайте також: Частина Львова завтра буде без води: перелік вулиць

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ТПВ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...