• Головна
  • "Львівська політехніка" потрапила у перелік найкращих університетів світу
22:17, 25 червня 2019 р.

"Львівська політехніка" потрапила у перелік найкращих університетів світу

Британська консалтингова компанія Quacquarelli Symonds щорічно досліджує діяльність провідних університетів світу (1000 закладів) та складає рейтинг ВНЗ, на який можуть орієнтуватися абітурієнти.

Аби майбутні студенти орієнтувалися на якість освіти, а не лише на популярну назву вишу, враховується низка критеріїв, при формуванні рейтингу, як-то: дослідницька діяльність; якість викладання; думка роботодавців; кар’єрний потенціал; кількість іноземних студентів та викладачів, передає 032.ua.

Результати дослідження публікують на сайті QS World University Rankings.

До слова, щоб університет потрапив до рейтингу, він мусить пропонувати студентам принаймні бакалаврат та, як мінімум, дві післядипломні програми у предметних сферах (право і бізнес, мистецтво і соцдисципліни тощо).

Три лідерські позиції у рейтингу уже кілька років поспіль утримують такі провідні американські університети, як: Массачусетський технологічний інститут, Стенфордський університет та Гарвард. За четверте і п'яте місце постійно борються Каліфорнійський технологічний інститут (Калтех, США) та Оксфордський університет (Великобританія).

У рейтингу, станом на 2019 рік, є шість українських університетів: до переліку потрапив і Національний університет "Львівська політехніка". Цьогоріч цей заклад освіти був у межах 751 - 800 позицій, і його місце в рейтингу не зміниться до 2020 року.

Читайте також: Артур Гроттґер: 19 фактів із життя львівського художника епохи романтизму

Найвище у переліку з вишів від України - Харківський національний університет ім. В. Каразіна (481 позиція). Далі - Київський національний університет ім. Шевченка (531 - 540 позиція), Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігора Сікорського" (місце 601 - 650), Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (701 - 750), а також Сумський державний університет, який навіть обігнав "Львівську політехніку" на 2020 рік, і посів 701 - 750 сходинку.

Нагадаємо, торік у п'ятірку вищих навчальних закладів України із найвищим індексом Гірша (рейтинг за показниками бази даних SciVerse Scopus) увійшли: Київський національний університет імені Тараса Шевченка (індекс 84), Харківський національний університет імені Василя Каразіна (індекс 65), Львівський національний університет імені Івана Франка (індекс 55), Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (індекс 54) та Одеський національний університет імені Іллі Мечникова (індекс 53).

Читайте також: Іван Боберський: 15 фактів про “батька українського тіловиховання”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...