• Головна
  • “Pentecost”: заради чого львів’янам доведеться посидіти у незручних кріслах Першого театру, - ВІДЕО
09:13, 11 червня 2019 р.

“Pentecost”: заради чого львів’янам доведеться посидіти у незручних кріслах Першого театру, - ВІДЕО

15, 16 та 29 червня о 18:00, у Першому театрі Львова (вул. Гнатюка, 11) відбудуться прем’єрні покази п’єси “Pentecost” британського драматурга Девіда Едгара.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, вистава стала однією з переможниць театрального конкурсу Taking the Stage 2018 Британської Ради в Україні. Це уже друга, після “Аліси”, вистава, яку реалізують в рамках цього конкурсного проекту.

За словами режисерки Лариси Діденко, назва вистави бере свій початок від релігійного свята Трійці, або П’ятидесятниці, коли на апостолів Ісуса Христа зійшов Святий Дух.

Назва тісно пов’язана із сюжетом, який розгортається у стінах забутої балканської церкви, де знаходять унікальну середньовічну фреску та починається розбрат між людьми. Історія порушує теми толерантності, інакшості в сьогочасному суспільстві, теми біженців та війни. І хоч британець Девід Едгар писав її в 1994 році, натхненний подіями в Югославії, вона не втрачає актуальності донині, особливо для України, яка опинилася у вирі російської агресії.

Читайте також: У Львові відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль музики Маттіаса Кедлінгера

Художник-постановник Богдан Поліщук вирішив трохи витягнути глядачів із зони комфорту, а тому місця для публіки будуть вельми некомфортними. Кажуть, що декому з аудиторії доведеться подолати страх висоти, а декому - триматись на хитких конструкціях. Таким чином намагатимуться емоційно наблизити, занурити в атмосферу вистави глядачів.

Вартість квитків для такого рівня постановки вкрай низька - 100-150 грн.

До слова, музичний супровід у “Pentecost” створюють самі актори, декому за два місяці підготовки вистави довелось вивчити гру на певному музичному інструменті “з нуля”. Послухати, як це звучить, можна на відео нижче:

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ТА ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,92
40,97
EUR
44,27
44,32
PLN
10,28
10,32
Оголошення
live comments feed...