• Головна
  • 5 нововведень, які запровадять у Львові з червня
11:06, 5 червня 2019 р.

5 нововведень, які запровадять у Львові з червня

032.ua розповідає про головні зміни у житті міста, які запрацюють для львів’ян з першого місяця літа.

Обмеження руху на вулицях Рудакі, Смаль-Стоцького та Кривоноса

5 нововведень, які запровадять у Львові з червня, фото-1

Одразу три вулиці у Львові з початку червня перекриють для руху транспорту. Так, з 4 до 23 червня через будівельні роботи з прокладання газопроводу автівкам заборонили проїзд вулицею Рудакі, яка є бічною до Пасічної.

З 1 червня до 17 липня у Львові також обмежили рух транспорту на вул. Смаль-Стоцького. Обмеження пов'язані з реконструкцією будинку на цій вулиці.

З 31-го травня до 1 вересня у Львові обмежили рух транспорту вулицею Кривоноса, на ділянці від вул. Замкової до вул. Насипної, через демонтаж підпірної стінки та будівництво нової на вул. Кривоноса, 31.

Читайте також: ТОП-7 безкоштовних подій літа у Львові

Платний проїзд в автобусах для школярів

5 нововведень, які запровадять у Львові з червня, фото-2

Згідно з ухвалою сесії Львівської міської ради, на час літніх канікул для учнів шкіл перестає діяти право безкоштовного проїзду в автобусних маршрутах загального користування. Відтак, у часі канікул учні в повному обсязі оплачують за проїзд у маршрутках. Однак, право пільгового проїзду залишається за дітьми з багатодітних сімей. Водночас, слід зазначити, що пільговий проїзд для учнів впродовж цілого року діє в електротранспорті Львова.

Оформлення закордонного паспорту за 15 хвилин

У вівторок, 4 червня, у Львові на вул. Чупринки, 71 запрацював Центр оформлення документів № 1 Львівського міського управління Державної міграційної служби. Його відкрили на базі Галицького та Франківського відділів ДМС. Центр працює з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 18:00 без обідньої перерви.

«У Центрі оформлення документів громадяни, витрачаючи не більше 15 хвилин свого часу, зможуть оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон та ID-картки. У ЦОДі працюють 8 робочих станцій, які можуть надавати до 200 адміністративних послуг щодня. Тут також облаштовані місця для відпочинку і майданчик для дітей», — повідомили у Головному управлінні ДМС у Львівській області.

Демонтаж фонтану перед Оперним театром

У Львові впродовж червня планують демонтувати фонтан перед Оперним театром, а на його місці облаштувати новий - сухий. Роботи з облаштування нового фонтану виконає компанія «Сокар».

Ось, як має виглядати площа перед Оперним театром після завершення робіт:

5 нововведень, які запровадять у Львові з червня, фото-3

Реконструкція фонтану на площі Галицькій

З початку червня у Львові також розпочали реконструкцію фонтану “Кульбаба” на площі Галицькій. Тут також мають розмістити сухий фонтан та оновити простір довкола нього. Зазначимо, що після старту ремонтних робіт львів’яни у соцмережах виступили за збереження скульптури “кульбаби” на площі Галицькій як унікального мистецького об'єкту. Роботи на площі мають завершити впродовж 5 місяців.

5 нововведень, які запровадять у Львові з червня, фото-4

Читайте також: Де у Львові дивитися фільми просто неба: розклад сеансів

Нагадаємо, 032.ua щомісяця розповідає про зміни у житті міста, які варто знати львів’янам.

Використані фото - з відкритих джерел

*Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #зміни #нововведення #червень
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...