• Головна
  • У Львові відбувся страйк проти скандальної забудови на Тернопільській, - ФОТО
20:19, 10 квітня 2019 р.

У Львові відбувся страйк проти скандальної забудови на Тернопільській, - ФОТО

8 квітня у Львові на вулиці Тернопільській, 21 відбувся страйк місцевих мешканців, які виступають проти будівництва за цією адресою, де забудовник зводить приватний садочок.

За словами пікетувальників, уже близько 2 років  забудовник намагається у цьому місці звести приватний дитсадок замість дитячих майданчиків. Сам дитсадок мав бути там, де зараз звели багатоповерхівки.

Учасники страйку переконані, що будівництво ведеться незаконно, бо кажуть, що минулоріч уже виграли суд по цій справі.

"Судом було встановлено, що містобудівні умови та обмеження, видані на будівництво садка, не відповідають нормам чинного законодавства, зокрема: 1) земельна ділянка не відповідає цільовому призначенню, 2) дитячий дошкільний заклад мав будуватися на окремій ділянці, натомість, будується на одній, площею 2,0975 га, що призначена для житлової забудови, 3) при проектуванні ДНЗ приватного типу, проектна організація допустила ряд порушень, по яких садочок не може бути розміщений на цій частині земельної ділянки; 4) забудовник перевищив гранично допустимий об'єм будівництва", - зазначають учасники страйку.

Близько 16 години власники квартир у будинках по вулиці Тернопільській проводили мирну акцію протесту, аби не допустити бетономішалки на будмайданчик, коли розпочався скандал.

За даними ГО "Розвиток громади", на будмайданчик зайшла група підлітків, які утворили "живу стіну", намагались розштовхати людей та розчистити дорогу для будівельної техніки.

"Під час конфлікту відбулась сутичка. Мешканці переконують, що «будівельники», «сховавшись» за спини несвідомих дітей, застосовували до них фізичну силу", - розповіли у "Розвитку громади".

Читайте також: Ремонт площі Двірцевої у Львові перед Головним залізничним вокзалом у фото

На місце викликали поліцію та написали заяву на компанію-забудовника. Патрульні затримали кількох підлітків, яких доправили у райвідділок для встановлення обставин. За даними активістів, неповнолітнім пообіцяли по 50 грн за те, щоби допомогти проїхати будівельній техніці на майданчик.

Найближчим часом люди вимагатимуть від чиновників Львівської міськради скасувати містобудівні умови та обмеження на будівництво по вулиці Тернопільській. Львів'яни наголошують, що дошкільний навчальний заклад повинні звести там, де це було запроектовано, коли вони купували квартири – на місці двох секцій багатоповерхівок. У разі відмови обіцяють цілодобово чергувати, перекрити дорогу та не допускати важку техніку на будівельний майданчик. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...