• Головна
  • 10 безкоштовних мистецьких галерей у Львові
10:13, 13 квітня 2019 р.

10 безкоштовних мистецьких галерей у Львові

Камерний формат міста дозволяє львівському мистецтву зберігати "обличчя", а близькість Європи страхує його від небезпеки перетворитись у провінцію. Саме тому сучасне мистецтво Львова одне з найбільш помітних явищ на культурній карті України. 

032.ua зібрав для вас інформацію про десяток безкоштовних галерей, де можна наблизитися до мистецького вислову львівських художників. 

Зелена канапа

ФОТО: destinations.com.ua

ФОТО: destinations.com.ua

"Зелена канапа" розташована у  стародавній камʼяниці, у самому центрі середньовічного Львова –  історичному приміщенні вірменського суду 1576-го року. Уже тринадцятий рік поспіль "Зелена канапа" веде активну виставкову діяльність. Експозиція галереї змінюється що три тижні, тому протягом року в галереї відбувається близько 20-ти персональних та групових виставок та проектів. Серед авторів переважають львів’яни.

Де?На вулиці Вірменській, 7.

Графік роботи: з 12:00 до 19:00, пн. - вихідний.

Галерея сучасного сакрального мистецтва "IconArt"

ФОТО: iconart.virtual.ua

ФОТО: iconart.virtual.ua

Галерея сучасного сакрального мистецтва Iconart розпочала свою діяльність у Львові 14 лютого 2010 року виставкою ікон Іванки Крип’якевич-Димид "Між Різдвом та Воскресінням. Ікона та навколо неї". Від часу свого створення та донині галерея знайомить відвідувачів з найкращими зразками релігійного малярства знаних львівських художників Петра Гуменюка, Іванки Крип’якевич-Димид, Оксани Романів-Тріски, Люби Яцків, молодих творців Данила Мовчана, Наталі Русецької, Остапа Лозинського та представників інших українських шкіл сакрального мистецтва Олександра Антонюка, Андрія Коваленка, Ольги Ковтун.  

Де? На вулиці Вірменській, 26.

Графікроботи: щодня з 11:00 до 19:00, нд. з 12:00, пн. - вихідний.

Дзиґа

ФОТО: www.facebook.com/DzygaLviv

ФОТО: www.facebook.com/DzygaLviv

Арт-центр "Дзиґа" складається із галереї сучасного мистецтва та концептуальної кав’ярні. Від заснування в 1997 році галерея Дзиґа відкрила багатьох відомих художників та є експериментальним простором для молодих митців. На базі галереї "Дзиґа" проводяться фестивалі сучасного мистецтва, презентації українських художників за кордоном, мультидисциплінарні проекти, лекції, майстер класи, субкультурні практики. Галерея відкрита до співпраці з класиками сучасного мистецтва, молодими митцями та кураторами з різних країн. Орієнтовна тривалість експозиції – місяць, проте, терміни можуть змінюватись в залежності від специфіки проекту.

Де? На вулиці Вірменській, 35.

Графік роботи: з 11:00 до 00:00, без вихідних. 

Арт-галерея Вишинської

ФОТО: www.facebook.com/vyshynskaua

ФОТО: www.facebook.com/vyshynskaua

Художня галерея існує з 2004 року. В експозиції галереї представлені роботи виконані в різних малярських техніках: живопис на полотні, склі, дереві, з використанням олійних, акрилових, пастельних темперних фарб. Широко представлені графічні роботи, кераміка і батік. У галереї експонуються роботи художників різного віку, з різною художньою освітою, та значним досвідом роботи, з великим багажем знань і чудово виробленою власною технікою. Ці художники беруть участь, як в колективних, так і в персональних виставках не тільки в Україні, але й за кордоном.

Де? На вулиці Фурманській, 5, офіс 3.

Графік роботи: з 11:00 до 18:30, нд. - вихідний.

Мистецька галерея Гері Боумена

ФОТО: www.facebook.com/pg/MisteckaGalereaGeriBoumena/photos

ФОТО: www.facebook.com/pg/MisteckaGalereaGeriBoumena/photos

Мистецька галерея Гері Боумена, яка відкрилась у Львові 2009 року, завдячує своїй назві та існуванню меценату, англійцеві українського походження, Гері Боумену. Галерея співпрацює з провідними українськими художниками другої половини ХХ-поч. ХХІ ст., а також дає шанс молодим та перспективним творцям виставляти свої роботи. Тут відбуваються виставки сучасного мистецтва: живопис, графіка, скульптура, фотографія, а також представлені художники із України, Європи, США, Канади. Що три тижні виставки змінюють одна одну. Галерея Гері Боумена готова до співпраці з талановитими художниками. Тут завжди раді привітати шанувальників мистецтва та надати кваліфіковану пораду колекціонерам.

Де? На вулиці Наливайка, 18.

Графік роботи: з 13:00 до 19:00, пн. - вихідний.

Музей ідей

ФОТО: www.facebook.com/pg/museumofideas/photos

ФОТО: www.facebook.com/pg/museumofideas/photos

У будівлі колишнього монастиря бернардинів, розмістився "Музей ідей"  відкритий арт-майданчик, де зароджуються і реалізовуються найрізноманітніші мистецькі проекти. Ідея створення "Музею ідей" належить львівському художнику Олесеві Дзиндрі, який заснував галерею в 1992 році. Основна місія цього музею полягає в розвитку актуального мистецтва, а також пошуку нових шляхів для створення діалогу між художником і глядачем. За 22 роки своєї діяльності Музей ідей став платформою для реалізації величезної кількості суспільно-культурних проектів, які стали відомі не тільки в Україні, але й в усьому світі.

Де? На вулиці Валовій, 18а.

Графік роботи: з 10:00 до 19:00, без вихідних.

Zefirina

ФОТО: www.facebook.com/pg/zefirinaart/photos/

Галерея "Zefirina" знаходиться на території заводу РЕМА. Ідея створення арт-простору на заводі в індустріальній частині міста є продовженням ініціативи проекту ZAVOД republic. Zefirina – це свіжий простір для людей, які не уявляють свого життя без мистецтва, для художників, які своєю творчою ініціативою в різних її проявах будуть взаємодіяти з аудиторією. Завданням цієї галереї є знайомство з сучасним мистецтвом, відомими і маловідомими художниками.

Де? На вулиці Заводська, 31.

Графік роботи: з 12:00 до 17:00, нд. - вихідний.

Proart Gallery

ФОТО: proartgallerylviv

ФОТО: proartgallerylviv

"Proart Gallery" – це простір сучасного мистецтва, заснований в грудні 2017 року у Львові. Команда "Proart Gallery" стежить за тенденціями contemporary art, співпрацює як з провідними митцями нашого часу, так і з молодими художниками, які лише виробляють власний мистецький почерк. Окрім виставкової діяльності, галерея організовує інші заходи для популяризації сучасного українського мистецтва: майстер-класи, творчі зустрічі, скетчинги та ін.

Де? На вулиці Героїв УПА, 77.

Графік роботи: з 10:00 до 19:00, нд. - вихідний.

Пори року

ФОТО: www.facebook.com/pg/poryrokugallery

ФОТО: www.facebook.com/pg/poryrokugallery

У галереї організовують художні виставоки, мистецькі акції, творчиі зустрічі, аукціони. Цілі галереї "Пори року" Львівської національної академії мистецтв – популяризація здобутків та стимулювання до нових творчих звершень викладачів та студентів ЛНАМ. Однією із ділянок діяльності галереї "Пори року" є обмінні мистецькі виставки, які організовуються в межах підписаних угод про співпрацю між ЛНАМ та іншими навчальними закладами в Україні та закордоном.

Де? На вулиці Вірменській, 23.

Графік роботи: з 11:00 до 18:00, пн. - вихідний.

Галерея ЛНАМ

ФОТО: Ольга Баландюх

"Галерея ЛНАМ" – це мистецький простір, створений з метою підтримки творчих ініціатив студентської молоді. Сучасно обладнана галерея повинна стати повноцінним осередком культурно-мистецького життя міста, бути своєрідним інкубатором авторських проектів студентів і випускників академії. Ніяких жанрових, стилістичних чи інших обмежень до творчих реалізацій, мета – створити максимально комфортну платформу для втілення ідей молодого мистецького середовища.

Де? На вулиці Кубійовича, 35.

Графік роботи: з 10:00 до 17:00, сб.,нд. - вихідний.

Головне фото: Чижов Андрій

Читайте також: 10 крутих гуртів зі Львова, про які ви могли не знати

Повне або часткове копіютвання матеріалу забороняється і вважається порушенням авторьських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...