• Головна
  • Як львівʼяни можуть регулювати подачу тепла в будинок. Розʼяснення
17:06, 19 березня 2019 р.

Як львівʼяни можуть регулювати подачу тепла в будинок. Розʼяснення

Споживачі, що обслуговуються ЛМКП «Львівтеплоенерго», можуть регулювати подачу опалення в будинок, оскільки понад 96% мають загальнобудинкові лічильники.

032.ua дізнавався, як львівʼяни можуть економити на опаленні та регулювати подачу тепла до власних помешкань.

Відповідно до встановлених норм і правил, температура теплоносія, який подається до будинку, залежить від температури зовнішнього повітря. Однак, як повідомляють тепловики, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі.

За словами начальника експлутаційно-диспечерської служби ЛМКП «Львівтеплоенерго» Дмитра Романківа, мешканці можуть самостійно регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках. 

«На ТЦ «Північна» ми здійснюємо регулювання, не лише кількісне, а й якісне, але цього може бути не зовсім достатньо для окремих будинків та споживачів. Зараз важливим є питання місцевого дорегулювання подачі тепла. Особливо там, де немає автоматичного регулювання. Для цього мешканці мають утворити ініціативну групу, якій ми покажемо, які є переваги такого регулювання, та як воно допоможе заощадити кошти», - сказав Дмитро Романків.

Читайте також: На Львівщині цього року ремонтуватимуть дорогу до пункту пропуску Грушів

Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа, призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли це один з мешканців.

«Якщо синоптики прогнозують потепління, відповідальний мешканець може закрити засувку та зменшити подачу тепла. Якщо засувка кульового типу ми не її рекомендуємо прикривати, оскільки так пошкоджується дороге обладнання. Ми рекомендуємо закривати засувку тільки на прямому трубопроводі перед входом на лічильник. Засувку на зворотньому трубопроводі не чіпати в жодному разі. Це небезпечно і може призвести до заповітрення системи», - розповів начальник теплових мереж Шевченківського району Герега Руслан.

За словами тепловиків, місцеве регулювання подачі опалення в будинку потрібно так: при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6-8 С - повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку); при зниженні температури подача теплоносія відновлюється. Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається. 

Загалом, понад 96% усіх споживачів житлового фонду, який обслуговує «Львівтеплоенерго», мають загальнобудинкові лічильники. Отож, вони самі можуть регулювати подачу тепла в будинок: встановлювати комфортну для них температуру та економити кошти. Однак, потрібно це робити технічно правильно наголосили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Додамо, що повністю завершити опалювальний сезон у місті можуть, якщо протягом трьох діб середньодобова температура зовнішнього повітря становить більше 8 градусів. 

Нагадаємо, раніше 032.ua писав про те, хто має право отримати субсидію і як це зробити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #тепло #подвча_тепла #опалювальний_сезон
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
46,32
46,38
PLN
10,85
10,88
Оголошення
live comments feed...