• Головна
  • У Львові стоматологи ночували в мерії, щоб їм виплатили 2-річну заборгованість по зарплаті
12:32, 7 березня 2019 р.

У Львові стоматологи ночували в мерії, щоб їм виплатили 2-річну заборгованість по зарплаті

7 березня у Львові на площі Ринок зібралася група медпрацівників 3-ї комунальної стоматологічної поліклініки з проханням нарешті виплатити їм заборгованість по заробітній платі.

Стоматологам не виплачують законно зароблених коштів уже майже 2 роки, - передає кореспондент сайту 032.ua.

Медики неодноразово зверталися у міську раду з проханням нарешті вирішити це питання, але - безрезультатно.

Вчора, 6 березня у мерії відбулося засідання бюджетної комісії, де хотіли виступити стоматологи з проханням внести їхнє питання у порядок денний сесії 7 березня, але їх не впустили.

Відтак, на знак протесту, стоматологи вирішили заночувати у Львівській міськраді, щоби привернути увагу до себе і проблеми зі зарплатами.

Фото: 032.ua

Уже зранку частина колег вирішила підтримати співробітників на пікеті при вході в Ратушу.

Як пояснила у коментарі для 032.ua лікар 3-ї стоматологічної поліклініки Львова Ірина, насамперед, лікарі хочуть хоча б домовитися про напрацювання “дорожньої карти”, де буде чітко прописано порядок, суми та черговість виплат заборгованостей.

“Близько 2 років ми не отримуємо заробітну плату. Наші всі справи в судах виграно, тобто держава зобов’язана нам погасити заборгованість.Оскільки сума велика, хочемо домовитися, кому в першу чергу віддати ті кошти і яка там сума… Але на компроміс ніхто з нами не пішов, ніхто з нами не хотів зустрічатися, розмовляти”, - розповіла стоматолог.

Фото: 032.uaФото: 032.uaФото: 032.uaФото: 032.ua

Сьогодні ж, 7 березня, у Львівській міськраді відмінили пленарне засідання, яке, попередньо, перенесли на наступний тиждень. У мерії мотивували це пікетом стоматологів.

Разом із тим, лікарі не збираються здаватися і продовжують залишатися в міськраді, щоби їхнє питання було почуто і нарешті були виконані рішення судів по майже 200 справах працівників стоматполіклініки.

“Якщо лікарі ще можуть влаштуватися в приватну поліклініку і якось жити, то медсестрі й санітарці це реально важко. Вони не мають за що жити, хочуть звільнятися, звільняються, починають шукати роботу на базарах…”, - резюмувала пані Ірина.

Читайте також: На площі Ринок влаштували перформанс із болотом, - ФОТО, ВІДЕО

Нагадаємо, стоматологи вже не вперше блокують роботу мерії: минулого року лікарі активно лобіювали своє питання у мерії, а коли їх відмовилися вислухати, одна з лікарів намагалася вистрибнути з вікна. Опісля у сесійну залу увірвалися молодики та почалася штовханина, у результаті чого засідання перенесли на наступний день.

Окрім цього, медики вимагали призупинити реформу у Львові та відправити у відставку керівника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба. Але попри спротив містян, стоматологічну поліклініку таки реформували шляхом приєднання до стоматполіклініки №4.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...