• Головна
  • Львів отримав відзнаку "12 зірок" за залучення громади до розвитку місцевої демократії
16:24, 20 лютого 2019 р.

Львів отримав відзнаку "12 зірок" за залучення громади до розвитку місцевої демократії

Нещодавно місто Львів відзначили нагородою "12 зірок", яку вручає Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи містам, які демонструють значні досягнення місцевої влади у залученні громади до розвитку місцевої демократії.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, однією з умов для отримання відзнаки є участь міста у Європейському тижні місцевої демократії. Такий захід провели у Львові вперше у жовтні минулого року.

Фото: ЛМРФото: ЛМР

У рамках Тижня було проведено низку дискусій та зустрічей за участі понад 1000 молодих людей: політиків, студентів, чиновників. Серед іншого, учасникам події розповіли про такі інструменти громадської участі як електронні петиції, Громадський бюджет, Статут міста Львова тощо.

Читайте також: 9 собачок і 4 кицьки чекають на добрих господарів у ЛКП “Лев”, - ФОТО

Окрім цього, представники Ради Європи особливо відзначили досвід Львова у впровадженні Громадського бюджету. Однією з ключових подій також стало проведення Першої молодіжної сесії міської ради Львова, що відбулася 18 жовтня 2018 року, за результатами якої створили План дій з молодіжної політики міста.

Довідково: Європейський тиждень місцевої демократії — щорічна подія серед держав-членів Ради Європи, в рамках якої місцеві органи влади проводять різноманітні заходи, спрямовані на поглиблення діалогу з громадою та її залучення до управлінських процесів на місцях.

Нагадаємо, цьогоріч у Львові мають намір реалізувати 54 проекти Громадського бюджету, за які проголосувало найбільше львів'ян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...