• Головна
  • Де зробити щеплення від кору у Львові, - ІНТЕРАКТИВНА КАРТА
10:08, 10 лютого 2019 р.

Де зробити щеплення від кору у Львові, - ІНТЕРАКТИВНА КАРТА

Рівень захворюваності на кір у Львові залишається високим. Тільки з початку 2019 року в місті захворіло понад 900 людей, також зафіксовані летальні наслідки недуги.

Дорослі так само можуть захворіти на кір, як і діти. Особливо небезпечною ця хвороба є для вагітних та людей із хронічними захворваннями. Один захворілий на кір може заразити 16-18 невакцинованих осіб. І жодних ліків від кору немає, єдиний захист — це вчасна вакцинація. З огляду на спалах кору у Львові, кореспондент сайту 032.ua підготував добірку локацій, де можна вакцинуватися від кору дорослій людині.

Державна територіальна поліклініка

Запитуйте у свого сімейного лікаря щодо можливості отримання вакцинації у державному кабінеті щеплення. Як розповів у коментарі 032.ua начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володими Зуб, станом на сьогодні вакцина від кору надається безкоштовно. Раніше вакциною забезпечували лише дітей до 18 років, проте, у зв’язку з стрімким поширення інфекції, вакцинують і звичайних цивільних дорослих людей.

Комунальні поліклініки, в яких можна зробити щеплення від кору у Львові, шукайте на карті нижче.

Приватна клініка

Можна отримати щеплення від кору і в приватному медичному закладі. Проте робитимуть вакцину за кошти пацієнта і послуга не з дешевих.

Обдзвонивши низку приватних клінік, ми знайшли лише одну локацію, де можуть вакцинувати від кору:

Medicover


Станом на 6 лютого поточного року у медичному центрі вакцини від кору немає. Проте є можливість записатися у список очікування на щеплення. Тоді при наявності ліків — всім охочим перетелефонують і запросять на прививку.

Щеплення роблять вакциною бельгійського виробника. Вакцинація разом із попереднім оглядом лікаря коштуватиме 750 грн.

У Львові є дві поліклініки Medicover, де проводиться вакцинація від кору.

Де? вул. Стрийська, 204.

Де? вул. Антоновича, 102.

Чи можна купити вакцину в аптеці міста?

“Вакциною від кору забезпечує держава. Львівські аптеки не закуповують вакцин, бо в цьому немає сенсу, їх завозить держава. Хіба якісь приватні аптеки закуповуються. Але потреби купувати вакцину від кору в аптеці самостійно немає, адже на сьогоднішній день вакцини є достатньо в поліклініках,” - прокоментував Володимир Зуб.

Додамо, кір – це гостре вірусне висококонтагіозне захворювання, яке може викликати ускладнення: пневмонію, отит, енцефаліт, інші бактеріальні інфекції, може призвести навіть до летальних наслідків. Діти і дорослі, які не робили щеплення від кору і не перехворіли недугою, мають високий ризик захворюваності. Пам’ятайте, що вакцинація є законним правом кожного громадянина.

Нагадаємо, у Львові вакцинували від кору більше 7 тисяч дітей, однак рівень захворюваності й досі високий. Додаткових заходів з вакцинації почнуть вживати з 18 лютого до 10 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #кір
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...