• Головна
  • "7 чудес" львівської маршрутки: за що ми платимо більше
18:06, 5 лютого 2019 р.

"7 чудес" львівської маршрутки: за що ми платимо більше

У п'ятницю, 25 січня, виконавчий комітет ЛМР погодив рішення щодо підняття вартості проїзду в маршрутках з 5 до 7 гривень. 

У зв’язку із підвищенням ціни на проїзд, 032.ua підготував сатиричну добірку з "7 чудес" маршрутки, які входять у вартість поїздки.

"Чудо" №1. Гарячий тур

Відтепер в пошуках халяви не потрібно моніторити турагенції, адже львівські маршрутки про все заздалегідь подбали. Давно мріяли відвідати всесвітньовідомий турецький хамам? А ось лайфхак від громадського транспорту: замість лежаків, підлоги та стін із мармуру — крісла, потріскана підлога та металевий кузов. Аналогічно з іноземною банею, все підігрівається, а пожежники поливають водою. Утворюється пара, яка за турецькими мірками дає приголомшливий лікувальний ефект, адже відкриває пори і шкіра починає самоочищуватися. А гасіння маршрутки з допомогою вогнегасника можна трактувати як мильний масаж, який розпарює м’язи та розрівнює шкіру. Тому маршрутка, яка загорілася — це зовсім не надзвичайна ситуація, а це ціла філософія духовного очищення. Бюджетно, та нічим не гірше!

Джерело фото: Igor Zinkevych

"Чудо" №2. Маршрутка — підводне судно

Вчені давно обдумують створення універсального транспортного засобу, яке крізь вогонь і воду, болото і будь-яку негоду пройде. Проте у Львові машини підвищеної прохідності вже давно існують — це маршрутки. І байдуже, що у нашому місті немає морського порту, зате "підводні судна" курсують і щодня приймають на свою палубу львів’ян і гостей міста.

Джерело фото: соціальні мережі

Проте кузов ще потрібно вдосконалити...

Джерело відео: Volodymyr Novohradskyi

Читайте також: Як доїхати з Винників на Залізничний вокзал у Львові

"Чудо" №3. І без колеса поїде

Розрізняють чотириколісні, триколісні та двоколісні категорії транспортних засобів. Проте чому ніхто не знає про існування львівської маршрутки — трансформера, що сам вирішує, на скількох колесах йому їхати? 

Джерело фото: "Типова львівська маршрутка"

"Чудо" №4. Гумова маршрутка

Найбільшим пасажирським транспортом у світі вважають двопалубний літак Airbus A380. Але таке твердження хибне, адже у змаганні із львівською маршруткою у сфері пасажиромісткості — у літака не залишиться шансів. Адже навіть якщо маршрутка вщент переповнена, то завжди знайдеться місце ще на 2-3 пасажирів. Хтось пройде в салон, когось на сходинках підіпре дверима, а хтось обере місце на даху маршрутного таксі.

P.S. Подейкують, що прототипом магічної безмежної палатки із фільму про Гаррі Поттера стала саме львівська маршрутка.

Джерело фото: Типова львівська маршрутка

Читайте також: Як доїхати з Личаківського району на Залізничний вокзал у Львові.

"Чудо" №5. VIP-місця для справжніх красунь

Давно ніхто не робив компліменти? Тоді тобі дорога у львівську маршрутку і якщо поталанить зайняти вакантне місце біля водія - до кінця поїздки не доведеться поступатися місцем. Але не поспішайте розслаблятися, адже за розкіш доводиться платити. Тому будьте готові допомагати водію рахувати гроші за проїзд та передавати решту.

Джерело фото: соціальні мережі

"Чудо" №6. Водії маршрутки — нащадки Юлія Цезаря

Джерело фото: Корупція.Інфо

Говорять, що найвідоміший полководець античності міг робити відразу декілька справ. Проте цю майстерність роками відточували і вдосконалювали львівські маршрутчики, так перекваліфікувавшись у багатофункціональних водіїв. Львівські керманичі чудомашин можуть одночасно керувати транспортом, рахувати гроші, передавати решту, говорити по телефону і курити цигарки.

Джерело фото: Типова Львівська маршрутка

Читайте також: Як доїхати з Сихова на Залізничний вокзал у Львові. 

"Чудо" №7. Антикорупційна реформа

Львівську маршрутку можна ставити в приклад як структуру, де гроші до першоотримувача проходять через десятки рук і все ж доходять до пункту призначення. При потребі навіть повертають решту.

За стільки років функціонування такої системи навіть зародилися правила передавання грошей:

І ще трохи трешових фото:

Джерело фото: Типова львівська маршрутка

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #маршрутка #тариф
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали сайту 032.ua, пов'язані з минулим, теперішнім або майбутнім транспортної сфери міста Львова. Розповідаємо про те, як розвивався транспорт у Львові в минулому, що відбувається у цій сфері зараз та які плани у міських чиновників щодо покращення транспортної інфраструктури Львова.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...