• Головна
  • У Львові можуть змінити одразу шість трамвайних маршрутів: навіщо і як курсуватимуть вагони
09:23, 25 листопада 2018 р.

У Львові можуть змінити одразу шість трамвайних маршрутів: навіщо і як курсуватимуть вагони

Фахівці “Львівелектротрансу” напрацювали та нещодавно оприлюднили можливі зміни, які хочуть запровадити на шести трамвайних маршрутах, аби оптимізувати трамвайну мережу міста.

Журналіст сайту 032.ua спробував розібратися, що наразі не так із трамвайною мережею міста та як саме її хочуть покращувати.

Навіщо змінювати трамвайні маршрути

За словами керівника відділу розвитку ЛКП “Львівелектротранс” Ігоря Могили, над оптимізацією трамвайної мережі міста задумались після того, як підприємство придбало 30 вживаних трамваїв із німецького Берліна.

Завдяки німецьким трамваям “Львівелектротранс” отримає змогу збільшити випуск транспорту на лінію, однак просто навантажувати додатковими вагонами існуючу мережу, на думку фахівців підприємства, було би неправильно.

“Якщо порахувати 30 трамваїв з Берліна, які ми вже отримали, плюс очікується тендер на придбання 10 низькопідлогових п’ятисекційних трамваїв - на виході місто отримає 40 додаткових трамвайних вагони. Але ми хочемо не просто збільшити випуск транспорту на маршрутах, наше завдання - забезпечити потреби пасажирів в перевезенні, і мінімізувати дублювання між трамвайними маршрутами”, - каже Могила.

Читайте також: Куди поїде трамвай: у Львові хочуть продовжити кілька трамвайних маршрутів.

Саме через бажання усунути дублювання, у “Львівелектротрансі” розробили комплексну пропозицію щодо реформування трамвайної маршрутної мережі.

Ігор Могила пояснює, що базовими маршрутами, яких не торкнуться зміни, будуть трамваї №№ 2, 3, 6 та 8. Натомість, трамваї, які наразі курсують за маршрутами №№ 1, 4, 5, 7 та 9 будуть курсувати по-іншому.

Які маршрути хочуть змінити та як курсуватимуть трамваї

Трамваї №№ 2, 7 і 10: аби вирішити проблему дублювання трамваїв №2 та №10, які їздять за однаковим маршрутом  від Львівської політехніки і до Пасічної без можливості об’їзду один одного на кінцевій, пронується, аби трамвай №7 курсував від вул. Татарбунарської до вул.Пасічної. Натомість, трамвай №2 курсувати за старим маршрутом, що дасть змогу уникнути дублювання та покращити транспортне сполучення.

Також передбачається, що роботу трамвая №10, який не працює з березня минулого року у зв’язку із масштабним ремонтом вулиці Личаківської відновлювати не будуть.  Замість нього за маршрутом Пл.Двірцева - Погулянка курсуватиме трамвай №1.

Як розповів у коментарі нашому виданню речник ЛКП “Львівелектротранс” Іван Бондар, таким чином підприємство планує відновити ретро-маршрут від залізничного вокзалу до Личакова.

“Наразі в планах, що на цьому маршруті будуть курсувати два екскурсійні вагони, які ми хочемо відновити. Думаємо, що це користуватиметься популярністю серед туристів, адже в нас часом замовляють трамваї для проведення ексурсій”, - зазначив Бондар.

Трамвайний маршрут №9: ці зміни мають особливо сподобатися сихівчанам. Передбачається, що після оптимізації мережі трамвай почне курсувати від залізничного вокзалу на Сихів з кінцевою зупинкою на просп. Червоної калини.

Трамваї №4 і №5: наразі маршрут трамвая №5 наполовину дублюється трамваєм №3, а від вулиці Замарстинівської до площі Франка курсують трамваї №№ 4 і 3.

Тому, “Львівелектротранс” планує пустити трамвай №5 від вулиці Миколайчука до вул. Коновальця. Натомість, трамвай №4 може курсувати від Замарстинівської до залізничного вокзалу. Трамвайний маршрут №3 залишиться без змін.

Коли можуть запровадити зміни

Наразі у “Львівелектротрансі” очікують на реакцію від мешканців щодо запропонованих змін. Тож змінювати маршрутну трамвайну мережу почнуть вже у наступному, 2019 році.  

Читайте також на нашому сайті:

Скляна надбудова та кафе на другому поверсі, - якою хочуть зробити віллу Бачевських під час реконструкції - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...