• Головна
  • Sport Life у Львові програв суд через відмову надавати послуги українською мовою
10:43, 12 червня 2018 р.

Sport Life у Львові програв суд через відмову надавати послуги українською мовою

Сихівський райсуд Львова визнав дії  фітнес-клубу “Sport Life” неправомірними.  

У понеділок, 11 червня, Сихівський райсуд Львова визнав неправомірним те, що у фітнес-клубі "Sport Life", що на Сихові, відмовляли клієнтам в обслуговуванні українською мовою. Про це у коментарі 032.ua повідомив представник позивача, активіст, який бореться за українізацію, Святослав Літинський.

За його словами, 3 січня до суду було подано позов про те, що у фітнес-клубі  “Sport Life” малолітню особу відмовляються обслуговувати українською мовою.  

У позові йшлося про те, що батько і її донька, яку вони приводять на заняття, не володіють в достатній мірі російською мовою, тому переконливо просили спілкуватися, надавати інформацію про послуги та надавати самі послуги зі спортивних тренувань - державною мовою.

Натомість, працівники закладу всіляко ігнорували ці прохання та звертання. Навіть, попри письмове звернення, яке було подано у Книзі відгуків та пропозицій. 

З огляду на те, що групові заняття із сквошу проводилися виключно іноземною мовою, попри неодноразові звернення проводити їх українською,  львів'яни подали позов проти фітнес-клубу до суду. 

Святослав Літинський додав, що у них було кілька позивних вимог, але суд задовільнив одну  – визнати дії фітнес-клубу "Sport Life" щодо відмови в обслуговуванні українською мовою - неправомірними.

Читайте також >>> Сихівська РА розірвала договір із компанією на майже 2 млн гривень, а потім уклала його вдруге.

Автор: Ірина ТРУШ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#SportLife #новиниЛьвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,05
41,13
EUR
44,75
44,90
PLN
10,43
10,49
Оголошення
live comments feed...