• Головна
  • Як жовківчанин самотужки реалізував проект Громадського бюджету
15:04, 21 травня 2018 р.

Як жовківчанин самотужки реалізував проект Громадського бюджету

Хлопець пожертвував коштами, які збирав на фотоапарат, щоб створити "сканувальну майстерню".

У Жовкві місцевий мешканець вирішив самотужки реалізувати проект, поданий 2017-го року на Громадський бюджет, та придбав дорогий сканер для створення першого Цифрового міського архіву, - інформує кореспондент сайту 032.ua.

Любомир Давидович планує оцифрувати та зібрати в одному місці всю жовківську історію - старовинні документи, фото, листівки та інші предмети, щоб зберегти пам'ять для наступних поколінь.

Фото: Любомир Давидович

Фото: Любомир Давидович

Оскільки проект, поданий Любомиром, не набрав достатньо голосів на конкурсі минулого року, хлопець придбав сканер за власний кошт і почав реалізовувати задумане. За новітню техніку автор проекту "Оцифрована Спадщина" виклав кругленьку суму, яку збирав упродовж кількох років на фотоапарат. Вирішив, що історія та громадська справа - це важливіші речі.

Читайте також: ТЕСТ: Як добре Ви знаєте галицьку кухню

"Проект зароджувався в моїй голові вже доволі давно. Останні кілька років я присвятив вивченню історії Жовкви – зокрема, найбільш невідомих, занедбаних і недосліджених її аспектів, таких як, наприклад, історія вулиць. Документів, де б такі дані були представлені сповна і вичерпно, не було – інформація дуже розрізнена. Тоді і прийшло розуміння необхідності розробки такого проекту. Адже, якщо тобі чогось не вистачає, не обов’язково чекати, поки це з’явиться – можна створити його самому", - зазначив Любомир Давидович при поданні проекту на Громадський бюджет.

Фото: Любомир Давидович

Фото: Любомир Давидович

Станом на нині, зі слів автора, "сканувальна майстерня" успішно працює у Жовкві  та навіть допомагає у проектах для Музею Новаківського у Львові та Музею Грушевського у Києві.

"Якщо у вас є мрія, чи навпаки, щось не подобається у місті, і хочеться це змінити – не слід сидіти й чекати подачок від влади. Навіщо відкладати своє щастя? Ми самі можемо влаштувати собі країну мрії, треба тільки маленьку готовність чимось жертвувати – своїми грошима, своїм егоїзмом, своїми «хочу». І якщо навіть одна людина здатна на багато, то об’єднавшись – ми можемо взагалі ВСЕ!", - наголосив Любомир Давидович у соцмережах.

Фото: Любомир Давидович

Фото: Любомир Давидович

Жовківчанин закликав усіх охочих приєднуватись до створення історичного цифрового архіву міста та надсилати йому старі фото, документи, листи на сканування. Насамперед, цінність становлять фотографії польського та радянського періоду, а також з початку 90-х років.

Нагадаємо, мешканка Червонограда прикрасила власний балкон незвичним орнаментом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #Львівщина #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...