• Головна
  • Студенти Львова стали переможцями престижного проекту і летять до Дубаю
Новини компаній
17:18, 7 березня 2018 р.

Студенти Львова стали переможцями престижного проекту і летять до Дубаю

Новини компаній

6 березня у Києві благодійний Фонд Бориса Колеснікова оголосив імена тридцяти переможців всеукраїнського освітнього конкурсу «Архітектор 2018», який тривав три місяці і був покликаний підтримати студентів архітектурно-будівельних вузів України, визначити найталановитіших з них і дати можливість кращим молодим фахівцям відвідати Об'єднані Арабські Емірати.

Президент Фонду Борис Колесніков вручив переможцям «Архітектора 2018» дипломи на поїздку в архітектурний тур до Дубаю, в тому числі і представникам Національного університету «Львівська політехніка». При цьому він зазначив, що архітектори і будівельники не тільки проектують хмарочоси і зводять мегаполіси, їх покликання - відродити історію і побудувати майбутнє. «Архітектура дуже важлива для нашої України. Зараз існує повна неповага до пам'ятків архітектури, яких повно у всіх містах. У нас все однолике, в світі ж все робиться для людей: більше скла, світла, зелених джерел енергії. Конкурс «Архітектор» - для тієї молоді, яка хоче залишитися в Україні, розвиватися і під контролем народу і громадськості своїми руками побудувати абсолютно нову країну», - підкреслив Борис Колесніков.

Студенти Львова стали переможцями престижного проекту і летять до Дубаю, фото-1

У «Архітекторі» взяли участь 1 200 конкурсантів з 25 навчальних закладів країни. До фіналу дійшли 65 студентів. 5 березня вони презентували членам журі власні проекти споруд з урахуванням впровадження їх в сучасну архітектуру і історичне середовище певного міста чи України в цілому. Експерти архітектурної галузі зробили ставку на соціально-значущі і культурні проекти молодих колег.

«Дуже приємно стати частиною молодої і талановитої команди архітекторів з усієї України і відправитися за новими враженнями, досвідом і натхненням до одного з найбільш стильних і модних міст світу», - розповіла переможниця проекту, студентка зі Львова Сельма Мамбетова.

Поїздка переможців конкурсу «Архітектор 2018» до Дубаю відбудеться з 25 по 27 квітня. В Еміратах їх чекає насичена програма від Фонду Бориса Колеснікова. Українські студенти відвідають провідні архітектурно-будівельні бюро міста. Зокрема, майбутніх молодих архітекторів очікує знайомство з відомою в Еміратах профільної компанією Wanders Wagner Architects. Її засновники - Домінік Вандерс і Річард Вагнер - очолюють команду кращих міжнародних архітекторів, дизайнерів та інженерів, які створюють і реалізують житлові, комерційні та культурні проекти. Wanders Wagner Architects мають майже 15-річний досвід роботи в ОАЕ і цілий спектр завершених проектів, володіють багатьма ноу-хау в цій сфері. Представники компанії поділяться досвідом з молодими колегами з України, проведуть майстер-класи та семінари.

Студенти Львова стали переможцями престижного проекту і летять до Дубаю, фото-2

Юних фахівців очікує також унікальний архітектурний тур Дубаєм, під час якого вони побачать основні визначні пам'ятки і сучасні розробки одного з найбільш швидкозростаючих міст світу - острів Пальма Джумейра, район Дубай Марина, хмарочоси Бурдж Халіфа і Бурдж Аль Араб, міст Шейха Зайеда, готель Emirates Palace , Міжнародний фінансовий центр, тематичний парк Феррарі і інші. Студенти дізнаються унікальні історії створення відомих у всьому світі проектів, почують від іменитих архітекторів особливості розробок і зведень зразків сучасної архітектури, що з'явилися за останні 20 років на пісках пустелі.

Нагадаємо, Фонд Бориса Колеснікова проводить проект «Архітектор» вдруге. Вперше він був реалізований у 2014 році. Тоді 20 переможців конкурсу - студентів провідних архітектурно-будівельних вузів України - відвідали Тиждень архітектури та дизайну в Токіо.

Студенти Львова стали переможцями престижного проекту і летять до Дубаю, фото-3

Благодійна організація ініціює аналогічні проекти для студентів авіаційних, морських, харчових, аграрних та IT-спеціальностей. На сайті Фонду до 26 березня включно проходить реєстрація в освітньому конкурсі для студентів транспортних вузів «Залізничник 2018» з поїздкою переможців на провідний профільний форум до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,43
41,48
EUR
46,08
46,15
PLN
10,68
10,74
Оголошення
live comments feed...