• Головна
  • Аби вберегти віллу Люсію, у Львові пропонують внести її у перелік пам’яток
16:49, 5 грудня 2017 р.

Аби вберегти віллу Люсію, у Львові пропонують внести її у перелік пам’яток

У Львові будинок на вул. Свєнціцького, 16 (вілла Люсія) опинився під загрозою зникнення.

Оскільки будинок має історичну цінність — свого часу тут жила родина радника цісарсько-королівського пана Олпінського, а також контролер Головної крайової каси Юзеф Обмінський і польський вчений Станіслав Лемпіцький; у Львові взялися шукати варіанти для збереження його від знесення, - повідомляє кореспондент сайту 032.ua із посиланням на прес-службу Львівської міськради.

Зі слів заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, станом на зараз вілла має проблему з дахом, який терміново потрібно накрити, аби туди не затікала вода.

Окрім цього, до Міністерства культури скерували звернення, щоб внести вказану будівлю в перелік нововиявлених об’єктів-пам’яток.

Як розповіла керівник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, в радянський час вілла постраждала, оскільки її націоналізували і створили там 5 помешкань. Згодом мешканці продали свої приміщення, а новий власник створив ОСББ і мав на меті збудувати на тому місці будинок.

«Будинок № 16 на вул. Свєнціцького не належить до пам’яток архітектури. Власність будинку - ОСББ «Свєнціцького, 16». Власник двічі звертався до управління охорони історичного середовища ЛМР щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування «Будівництва багатоквартирного житлового будинку на даній ділянці зі знесенням існуючого». Однак, він отримав негативну відповідь з вимогою зберегти існуючий будинок», - зазначила Лілія Онищенко.

Зі слів керівника управління охорони історичного середовища, історико-містобудівне обґрунтування власник погодив в обласному управлінні збереження культурної спадщини та в Міністерстві культури України, а також оскаржив відмову видати позитивний висновок щодо можливості будівництва багатоповерхового будинку у Галицькому райсуді.

«Ухвалу суду управління отримало 20.11.2017 р. і готує апеляцію з зазначенням нововиявлених обставин», - додала Лілія Онищенко.

Нагадаємо, нещодавно львів’янин зареєстрував електронну петицію з вимогою зберегти віллу Люсія.

Читайте також:

У Львові біля облради провели одразу два пікети. Фото.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #ЛМР #вілла #пам’ятки #суд #ОСББ #будівля #містобудування #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...