• Головна
  • Температура повітря у львівських тролейбусах сягає майже 40 градусів (ФОТО, ВІДЕО)
11:47, 3 серпня 2017 р.

Температура повітря у львівських тролейбусах сягає майже 40 градусів (ФОТО, ВІДЕО)

Температура повітря у львівських тролейбусах сягає майже 40 градусів (ФОТО, ВІДЕО)

Нещодавно 032.ua вимірював температуру у львівських автобусах. 

Отримавши велику кількість коментарів у соціальних мережах з пропозицією виміряти температуру і в електротранспорті Львова, учора, 2 серпня, ми вирішили зайти із градусником і у львівські тролейбуси. Результати нас вразили.

14:35. Ми зайшли в тролейбус, який курсує за маршрутом №13. На вулиці +32 градуси тепла.

В тролейбусі було мало людей, ми оплатити проїзд і без труднощів знайшли вільне місце. Присіли і витягнули градусник із сумки.

За кілька хвилин ми помітили, що позначка на градуснику почала стрімко підніматися вгору. За 5 хвилин термометр показував уже 35 градусів.

О 14:44 ми прибули до кінцевої зупинки, що на пр. Свободи, подивилися на градусник і побачили вражаючий показник. Температура повітря у салоні тролейбуса становила 39 градусів. 

Температура повітря у львівських тролейбусах сягає майже 40 градусів (ФОТО, ВІДЕО), фото-1

О 15:25 ми зайшли у ще один тролейбус. Цього разу у старіший і у гіршому стані. Людей було так само мало, як і минулого разу, але в салоні було спекотно. На зупинці “Шевченківська районна адміністрація” ми подивилися на термометр і побачили, що за 10 хвилин нашої поїздки позначка на ньому сягнула 37 градусів.

Температура повітря у львівських тролейбусах сягає майже 40 градусів (ФОТО, ВІДЕО), фото-2

Ми продовжили свій експеримент о 18:35. На вулиці уже було не так жарко, як в обід. На пр. Чорновола зайшли у тролейбус №13 і поїхали до центру.  Ми перебували у салоні тролейбуса приблизно 10 хвилин. За цей час позначка на термометрі піднялася до 35.

Температура повітря у львівських тролейбусах сягає майже 40 градусів (ФОТО, ВІДЕО), фото-3

Після цього ми пішли до головного корпусу університету Франка, біля якого розташована кінцева багатьох тролейбусів і зайшли у новенький тролейбус, виробництва “Електрон”, який курсує до аеропорту.

В “Електроні” були відчинені усі вікна і було мало людей, втім за 16 хвилин температура повітря сягнула позначки майже 35 градусів.

Температура повітря у львівських тролейбусах сягає майже 40 градусів (ФОТО, ВІДЕО), фото-4

Як бачимо, найспекотніше у тролейбусах Львова після обіду. Позначка на термометрі доходить до майже 40 градусів, водночас після 18 год. температура повітря у тролейбусах дещо зменшується і становить орієнтовно 35 градусів.

Відео нашого експерименту:

Нагадаємо, що коли температура повітря вище +30 - це не тільки дискомфорт і підвищене потовиділення, а й істотна шкода для здоров'я.

При підвищеній температурі повітря серце починає працювати інтенсивніше, частішає пульс, судини розширюються, часто падає кров'яний тиск.

Крім того, якщо повітря спекотніше, ніж +27, це впливає на психіку людини - підвищується агресія, з'являється безсоння і підвищена тривожність.

Чи можна вирішити проблему із температурою у салоні тролейбусів?

Як розповів у коментарі 032.ua речник ЛКП “Львівелектротранс” Іван Бондар, кондиціонерів, які б охолоджували салони у тролейбусах не передбачено.

“В шести тролейбусах є кондиціонер, який охолоджує повітря в кабіні водія. Мова йде про п'ять тролейбусів виробництва "Електрон", які нещодавно були закуплені і курсують зараз на маршрутах №9 та №13 , і про тролейбус "Skoda" № 597.

Однак водії цими кондиціонерами майже не користуються, бо вони працюють неефективно, втім, всі кабіни водіїв оснащені вентиляторами. Також у всіх тролейбусах відчиняють вікна і люки, адже технічно вони усі є справними, а на денному заїзді обов'язково проводиться вологе прибирання в тролейбусі, що також допомагає знизити температуру в салоні”, - зазначив Іван Бондар.

Також він додав, що старі тролейбуси не передбачають монтування кондиціонерів, і закликав пасажирів, які помітять, що у будь-якому із тролейбусів не відчиняються вікна або люки повідомляти про це ЛКП “Львівелектротранс”, щоб вони могли усунути несправності. 

А тим часом..

Львівський гідрометцентр попереджає про чергові «рекорди» спекотної погоди, яку в місті переносити особливо важко.

Так, до 4 серпня у Львові і Львівській області збережеться спека 35 – 37° (крім гірських районів), а в тролейбусах Львова буде ще спекотніше. 

Читайте також на нашому сайті:

032 виміряв температуру у львівських маршрутках: що з цього вийшло.

Чому перехрестя Личаківська- Мечникова досі не відкрили для руху транспорту: коротко про головне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#тролейбус #температура #експеримент
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...