Однією з найпопулярніших мов програмування серед українських розробників є JavaScript. Її використовують для створення сайтів, мобільних програм, ігор тощо. Багато фахівців радять входити у сферу IT саме зі знанням цієї мови, тож питання вивчення Javascript для початківців для багатьох є актуальним. Розглянемо докладніше, з чого найкраще стартувати на цьому шляху.

Підготовка до вивчення JavaScript

Перед опануванням JavaScript бажано вивчити основи HTML. Це дає розуміння, як працюють скрипти, як вони інтегруються у вебсайти і що робить інтернет-браузер, коли зустрічає JavaScript у коді.

Дехто самостійно шукає інформацію в інтернеті або спеціалізовану літературу з теми. Але треба розуміти, що велика кількість доступних сьогодні онлайн і друкованих матеріалів втратили свою актуальність, а деякі посібники написано занадто складною технічною мовою. Щоб не заплутатися в усьому цьому, краще віддати перевагу структурованому навчанню та запитати поради у наставника, що додатково почитати.

Курси айті онлайн можуть дати максимум знань, якщо поставитися до навчання з усією відповідальністю. Ось кілька рекомендацій для отримання успішних результатів:

  • якщо з’являються запитання в процесі навчання, варто обов’язково поставити їх ментору чи викладачеві та докладно розібрати до повного розуміння теми;

  • практика дуже важлива, тож на курсах їй повинні приділяти максимум часу;

  • не варто перестрибувати на наступний етап, якщо попередній не засвоєний чи були помилки у практичному завданні, краще дати собі більше часу та додатково передивитися навчальні матеріали;

  • якщо навчання відбувається у групі, варто порушувати цікаві питання та вести дискусії, щоб краще закріпити пройдений матеріал.

Вивчати JavaScript найкраще на курсі, який створив досвідчений у цій сфері фахівець. Експерт знає усі нюанси на практиці та щодня поліпшує свої навички на реальних проєктах. У навчальному центрі Foxminded курси пишуть саме такі автори.

Чому початківцям варто вчити JavaScript у Foxminded?

Навчальний центр Foxminded пропонує окремий курс для початківців — JavaScript з нуля. Пройшовши навчання на цьому курсі, можна підготуватися до складнішого навчання, як-от Front End Developer або Node.js Developer.

Онлайн-курс JavaScript Start передбачає короткі зрозумілі відеолекції і практичні завдання до кожної з них. Програму курсу розділено на кілька уроків, які мають логічну поетапну структуру — від простого до складного. Завдання на курсі не потребують перевірки ментора, оскільки виконуються за принципом «якщо код скомпільовано, то все виконано правильно». За потреби студенти завжди можуть отримати допомогу ментора в чаті.

Навчатися можна в будь-який зручний час, поєднуючи це з роботою або іншим навчанням. На теорію та практику достатньо виділяти близько 1 години на день, щоб за 3–4 тижні пройти весь курс. Стартові вимоги до студентів мінімальні: знання ПК на рівні користувача та вміння читати тексти англійською мовою.

Після завершення онлайн-курсу студенти розуміють і вміють застосовувати основні концепції та принципи мови програмування, писати найпростіші програми на JavaScript Start. Базові знання дадуть старт для подальшого самостійного розвитку або ефективного навчання на курсах Node.js, FrontEnd під керівництвом менторів Foxminded. Крім цього, під час проходження курсу онлайн вдасться знайти однодумців, з якими можна обмінюватися досвідом, знаннями та формувати професійні зв’язки.

Опанування мови програмування JavaScript на базовому рівні вже дає змогу працевлаштуватися в цій сфері, наприклад інтерном в IT-компанії, з досить гідною зарплатою. Сьогодні фахівці з JavaScript затребувані і в стартапах, і в таких корпораціях, як Google, Facebook, Amazon, Netflix, Airbnb та ін.