Класичні тотали в ставках користуються у шанувальників беттінґа великою популярністю. Про те, як розраховується тотал 2,0 чи 2,5 у футболі, знають більшість гравців. Ринок азіатських фор знайомий не так добре – іноді у бетторів виникають труднощі при ставках на нього. Давайте поговоримо про те, що таке азіатський тотал у ставках, чим він відрізняється від звичного клієнтам БК країн колишнього СРСР європейського і які є особливості укладання парі.

Роби свої ставки на спорт на https://ggbetcenter.net/uk-ua!

Що таке азіатський тотал: у чому відмінності від європейського

Термін «тотал» означає суму певних дій у матчі: це можуть бути голи, порушення правил, кутові тощо у футболі, покинуті шайби, кидки у площину, видалення – у хокеї тощо. Контора пропонує значення тотала, а гравець вгадує, в яку сторону хитнеться підсумковий результат: більше вказаного значення (тотал більше, ТБ) або менше (тотал менше, ТМ).

Існують два основні різновиди тотала, поширені в букмекерських конторах усього світу: європейський та азіатський. Європейський тотал, що випливає з назви, популярний у країнах Європи, зокрема Східної. Він може бути цілим чи половинчастим. Класичні приклади європейського тотала: (ТБ/ТМ 1,0), (ТБ/ТМ 1,5), (ТБ/ТМ 2,5) та ін. При ставках на цілий європейський тотал можливе повне повернення парі.

Багато гравців не можуть розібратися, що це – азіатський тотал? Він відрізняється від класичного значенням та, відповідно, способом розрахунку. У значенні азіатського тотала обов'язково є четверта частина, тому іноді його називають четвертинним. Наприклад: (ТБ/ТМ 1,25), (ТБ/ТМ 1,75), ТБ/ТМ (2,75) і т.д. Він формується шляхом обчислення середнього арифметичного показника між двома сусідніми європейськими тоталами. Наприклад, 1,25 – це середнє арифметичне між 1,0 та 1,5, а 2,75 – між 2,5 та 3,0.

Як рахується азіатський тотал?

За способом розрахунку азіатський тотал відрізняється від європейського тим, що гравець має можливість отримати повернення по 1/2 своєї ставки, а за другою – або виграш, або програш. У легальних російських конторах азіатський тотал пропонують здебільшого футбол, рідше – хокей, вкрай рідко – інші види киберспорту.

Тотал – один із найпопулярніших ринків ставок у БК. Не дивно, що в інтернеті є безліч стратегій та систем ставок для нього. Їх можна застосовувати як до європейського, так і до азіатського тоталу.