З настанням холодів приходить пора переглянути гардероб, та поповнити теплими аксесуарами: шапками, шарфами, рукавицями. Важливо, щоб ці речі поєднували у собі комфорт та якість, гарно поєднувалися з верхнім одягом та були до лиця власнику. В каталозі https://shapki-odezda.com.ua/ua/g96654327-shapki-zima-vzroslye представлено широкий вибір шапок від турецьких і українських виробників.

Поради для обрання найкращої шапки

Багато хто взагалі не носить головні убори ні осінню, ні в зимову пору. Часто це пов’язано з тим, що людина не знає, як обрати цей важливий аксесуар. Основними параметрами при обранні є:

  • склад волокон та тип тканини;
  • сезонність;
  • модель за типом обличчя;
  • поєднання з одягом.

Сучасні виробники не обмежуються в'язаними вовняними шапками наших мам та бабусь, під якими потіла голова. Покупцеві пропонують обрати між бавовняними, вовняними або акриловими виробами.

Найдешевший матеріал – акрил. Він лідирує серед виробників головних уборів. Він швидко сохне, за ним легко доглядати. Мабуть, це найкраще співвідношення ціни та якості.

Шерсть є основним елементом капелюха. Якщо він не має підкладки, шерсть дряпається і не зовсім зручна в носінні. Тонкі шапочки зазвичай шиють із бавовняної пряжі, з підкладкою або без неї. Для тих, хто знає найбільш підходящий матеріал, є мериносова вовна, яка не продувається і при цьому ефективно відводить піт. Однак із мериносової вовни виробляють і функціональний одяг. Недоліком, однак, є вища вартість.

Які шапки носять чоловіки та жінки?

Найбільш поширені чоловічі шапки, що облягають голову, темних кольорів, без помпонів або зимові шапки з козирком. Найпопулярнішими чоловічими кольорами є чорний, сірий, темно-синій або бежевий, тобто головна риса – стриманість дизайну. Чоловіки зазвичай поєднують капелюхи з пальто, куртками. Однак для чоловіків відповідність шапки одягу другорядно, для них важливіше, чи шапка підходить їм і чи достатньо зігріває. Однак у жінок пріоритети дещо інші.

Для жінок немає межі кольору та фантазії. Жінки набагато частіше вибирають пастельні або сміливіші тони, зазвичай у поєднанні з шарфом і рукавичками. На відміну від чоловіків, вони мають кілька однакових комплектів або, принаймні, кілька різних типів головних уборів, які вони чергують з відповідним одягом чи в залежності від погоди.  Для образу в приглушених тонах можна додати аксесуари, що розбивають монотонний вигляд одягу. Наприклад, ідеально підійде візерункова зимова шапка. Однак, якщо більша частина одягу барвиста, виберіть простий однотонний капелюх, що ідеально поєднуватиметься з більшістю нарядів.