Сучасна людина навіть не може себе уявити без мобільного телефону, ноутбуку чи планшету. Смартфони – це багатофункціональні прилади, які здатні виконувати безліч задач різної складності в будь-якому місці та будь-який час. З кожним роком, виробники, намагаються модернізувати, покращити та зробити більш універсальними пристрої, але, все одно, залишаються вразливі місця та деякі недоліки. Наприклад, акумуляторна батарея телефону. Окрім того, що пристрій потребує регулярної підзарядки, він має свій природній ресурс, який закінчується після 2-3 років експлуатації. Тому власники девайсів починають вивчати, які акумулятори для телефонів підходять саме їх гаджетам.

Вже навіть діти можуть впізнати симптоми, які свідчать про необхідність замінити АКБ:

  • Швидка розрядка батареї.
  • Неповноцінна зарядка чи не заряджається зовсім.
  • Видута форма корпусу.
  • Некоректна робота телефону, постійно вимикається чи перезавантажується.

А якщо пристрій почав диміти, неприємно пахнути чи навіть видавати ледь помітний писк, то це свідчить про необхідність негайної заміни.

Як правильно вибрати АКБ?

Якщо телефон не моноблок, який складається з литого корпусу, то замінити батарею можна самотужки. Для цього необхідно уважно підібрати пристрій по необхідним параметрам, що вказані виробником на задній панелі акумулятора. Обов’язково зверніть увагу на:

1. модель та серію;

2. ємність;

3. напругу.

Всі необхідні технічні параметри можливо знайти в інструкції по використанню чи навіть в інтернеті. Загалом компанії-виробники випускають комплектуючі запчастини до кожної моделі, тому купити акумулятор для телефону зараз не стане проблемою. У випадку, коли неможливо знайти «рідну» модель батареї, чи ціна на неї дуже велика, Ви можете придбати аналог від іншого бренду. В такому разі стежте за сумісністю даного виду з Вашим смартфоном – інакше результату не буде.

Переваги і недоліки пристроїв та який краще вибрати

Сучасні компанії виготовляють 3 основних типи акумуляторів для телефонів, кожен з них має свої «хороші» та «погані» сторони:

1. Li-ion. Це довговічні пристрої з терміном дії не менше 10-ти років. З широким температурним діапазоном і мінімальним процентом саморозряду. Акумулятор Li-ion для телефону не потребує «тренувальних трюків» відразу після придбання, завдяки відсутності ефекту пам’яті.

До недоліків слід віднести високу вартість та залежність від строку експлуатації, прилад погано заряджається при низьких температурах та небезпечний при порушенні цілісності та геометрії корпусу.Такий тип дуже погано реагує на надлишок чи нестачу заряду, тому пильно слідкуйте за часом та якістю заряду.

2. Li-pol. Це легкі та різноманітні за формами блоки, що мають високий рівень безпеки та низький процент саморозряду, утримують набагато більше заряду ніж літій іонні аналоги.

Неприємними факторами такого виду виступають висока ціна, втрата енергетичних ресурсів за перший місяць експлуатації – до 6%, швидко зношуються та старіють фізично і підходять не всім моделям телефонів. Але, при розумному застосуванні, це дуже непоганий вибір.

3. Li-ion polymer. Найтонші та найсучасніші батареї, що значно відрізняються від двох попередніх видів великим строком експлуатації та доволі тривалим часом ідеальної роботи, навіть при тривалому зберіганні.

Розчаровують користувачів невеликий температурний діапазон, низька ефективність праці при мінусових температурах та дуже велика вартість. Окрім технологічних показників акумулятори розрізняються ще й по типам: стандартні, легкі та посилені.

Купити новий акумулятор для телефону у Києві Ви можете в перевіреному інтернет-магазині чи авторизованій точці, де не лише можна знайти оригінальний чи аналоговий АКБ високої якості та з гарантією, а ще й спеціалісти виконають заміну батареї для монолітних моделей.